Inter signerer topptalent på midtbane

199
Nicolò Barella. Foto: Sakhalinio - Wikimedia Commons

Antonio Conte har begynt å gjenskape sin Inter.

Med Radja Nainggolan på vei til Kina etter en nokså skuffende sesong (selv om hans mål sikret fjerdeplassen) har Nerazzurri skaffet seg en lovende erstatning.
Cagliaris Nicolò Barella skal lånes for 12 millioner euro med obligatorisk kjøpsklausul på 25, i tillegg til ytterligere 8 i bonus og premier.

Det virker vel litt dyrt for en 22åring uten erfaring på rimelig høyt nivå men Barella har allerede fått 100 Serie A kamper under beltet.
I Cagliari han har vel imponert som tøff boks-to-boks midtbanespiller. Han likner jo litt en yngre (og piggere) Nainggolan, kanskje mindre farlig på det offensive men sikkert mer disiplinert.

Tunge skudd og taklinger

Barella har jo allerede debutert på landslaget på strålende vis også foran mål med 2 nettkjenninger på 7 kamper.
Seks fulltreffer i 2017-18 hintet vel at han har skuddfoten. Fire målgivende i fjor har gitt Barella mer kreditt som kreativ midtbanespiller og.
Den eneste ulempen med ungguttens innsatsvilje er det alarmerende antallet kort han drar på seg. 31 gule og 4 utvisninger er noe Conte ikke kan ignorere og han må vel prøve å rette på, ellers kan det fort bli et problem for begge Barella og Inter.

Garantert toppspiller eller ørtende risikokjøp?

Klubben er i ferd med å bytte mye på midtbane. Noen eldre og “ferdige” spillere som Nainggolan og Borja Valero forsvinner. Unge og sultne profiler som Sensi og Barella kommer inn.
Likevel har man sett liknende prosjekter, og signeringer, i Inter mislykke i løpet av noen måneder etter en brukbar start, høye forventninger og urealistiske drømmer.
I stallen har Inter fortsatt Roberto Gagliardini. En som var akkurat som Barella for 18 måneder siden: en ung profil mange trodde kunne være klubbens (og landslagets) fremtid. Dessverre har han slitt med å finne formen etter en lovende debut og har siden blitt bare en alternativ på en midtbane som er langt fra verdensklasse.
En felles skjebne til en del av Inter sine nye spillere i de ni siste årene, med få unntak. Antonio Conte er sikkert en mann son kan styre klubben i riktig retning igjen til og med uten store stjerner men med motiverte krigere.
Altså er Nicolò Barella en viktig mann å ha i troppen.

Kommentarer

kommentarer