Klubb utestengt av Europa-cuper i 10 år for matchfiksing

707
Skënderbeu uten E-cup i 10 år. Foto: soccer.ru via Wikipedia Creative Commons GNU

Skënderbeu Korçë sin anke ble forkastet av TAS i Lausanne. Derfor er Albanias dominerende lag i det siste tiåret (7 gull på 9 sesong siden 2010) fortsatt ute av alle UEFA klubbkonkurranser frem til 2028-29.

Den opprinnelige dommen kom i mars 2018 etter en lang undersøkelse. Skënderbeu var mistenkte, og er nå dømt, for å fikset mer enn 50 kamper. Noe «ingen hadde gjort før», som det leses i voldgiftsrettens forklaring.
Den mest flagrante episoden skjedde i 2015. Albanerne slo Crusaders 4-1 i Mesterligas andre kvalikrunde og ledet 2-1 i returoppgjøret. Da, ifølge UEFA, kom en «opprørende mengde innsatser» på Over 4.5. Til slutt snudde Crusaders kampen og vant 3-2 med to overtidsmål.

To drømmesesonger før de ble fersket

En gang bare kanonføde i tidligere runder, overrasket Skënderbeu mange med to imponerende kampanjer i Europa. I 2015-16 etter den nevnte situasjonen mot de nordirske mesterne gikk de videre til Mesterliga-playoff. Tap mot Dinamo Zagreb garanterte likevel en plass i Europa League gruppespill. Nivået var altfor høyt der men laget fra Korçë klarte likevel å banke ingen annen enn Sporting Club de Portugal 3-0 i Albania.
Det gikk betydelig bedre det følgende året i Europa League. De hevnet seg mot Zagreb i playoff og var ubeseiret på hjemmebane i gruppespill også. 3-2 seier mot Dynamo Kyiv og to avgjort mot Partizan Beograd og Young Boys var mer enn brukbare resultater, selv om ikke nok for å unngå sisteplassen.

Gode minner fansene og spillerne skal skatte høyt for det er umulig at Skënderbeu kommer til å oppleve europeiske netter i nærmeste fremtid.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -