Italia i kjempetrøbbel etter tapet mot Sverige

440

Under taket på Friends Arena i Stockholm var det klart for trener Gian Piero Ventura sin viktigste landskamp til nå, den første av to play-off matcher til VM i Russland. Italia har ikke misset ett VM siden 1958, så om dagens Italia skulle ryke ut vil det være en enorm nedtur for de blåhvite. 

Matchen startet i ett forrykende tempo, hvor det første som skjedde var at Ola Toivonen gav en albue til Bonucci som ble liggende nede. Etter det skapte lagene en god sjanse hver, hvor Andrea Belotti headet like utenfor, mens Toivonen’s skudd gikk like utenfor stolpen. Det sto 0-0 helt til det 61 minutt, hvor den nylig innbyttede Jakob Johansson scoret etter ett skudd som gikk via noen italienske spillere. Etter det måtte Sverige forsvare seg resten av kampen, hvor Darmian’s stolpeskudd ble det eneste italienerne fikk til. Sverige tar dermed med seg 1-0 til San Siro til returoppgjøret på mandag.

Etter kampen ble det mye snakk fra italienerne om hvor stygt Sverige spilte. Buffon mente at dommeren dømte ‘engelsk’ og lot svenskene få gjøre som de vil. Det var mange tøffe dueller med dytting og albuer, hvor både Bonucci og Chiellini fikk seg noen smeller. Fra svenskenes ståsted mente de at italienerne filmet og lå å rullet på bakken uten grunn. Det ble altså en meget aggressiv og temperamentsfull kamp.

Trener Ventura fikk også mye kritikk for det taktiske. 3-5-2 formasjonen ble veldig defensiv og de slet med å skape mye offensivt, og man satte Insigne på benken, kanskje Italias beste spiller for tiden. Og når han kom inn på slutten av kampen ble han merkelig nok satt på sentral midtbane. Etter kampen meldte også Ventura at de gjorde en god kamp men var uheldig med dommeravgjørelser og sjansebrenning, noe som fansen ikke tok godt imot.

- Annonse -

På San Siro på mandag er presset virkelig på Italia, om de misser VM 2018 vil det bli fullstendig krisestemning.

Skribent: Samuel Myrbostad
Twitter: @fotballinho

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -