Italiensk profil straffet i mafia-tippeskandale

283

Genoa-midtstopper Armando Izzo ble dømt til 18 måneder utestengelse etter noen match-fixing episoder i 2013-14 sesong.
Spilleren var da i Avellino og han er mistenkt til å ha fikset minst to kamper, mot Reggina og Modena.
Ifølge den sportslige retten i Italia kan man straffes til og med hvis man visste om noe ulovlig og ikke anmeldte saken til myndighetene. Avlyttinger og mafia-tystere har bekreftet at Izzo ofte snakket med medlemmer til den organiserte kriminaliteten og at match-fixing hadde kommet på tale flere ganger.

Lagkamerat Francesco Millesi og mellommann Michele Pini fikk 5 år. Andre klubbansatte og spillere, blant andre Fabio Pisacane (The Guardians Årets fotballspiller), ble derimot frikjente.

«Vi må spise tre kjøttboller»

Undersøkelsen avslørte vanlige kontakter mellom Pini og en lokal camorra-medlem. Den eks-Avellino spilleren virket som «agent» i garderoben, der Millesi og sannsynligvis Izzo var nøkkelspillere i fiksing.
Pini og mafiosoen hadde telefonsamtaler da de snakket om «3 kjøttboller» like før Avellino-Reggina, som vertene vant akkurat 3-0.
I andre situasjoner var kodeordet «ur», men keeper Andrea Seculin ville ikke «skaffe seg et lite ur» før Avellino-Trapani, og planen ble da avlyst.

Farlige forbindelser

Tysteren påstår at han hadde flere møter med Izzo, en gang sammen med selveste Pisacane, for å fortsette å fikse kampene.
I tillegg anklages Izzo som medarbeider til camorra-klanen Vannella Grassi i Napoli. Det sies at han til og med vurderte å slutte med fotball fra 2007 og 2009 for å bli en offisiell medlem i familien, som broren Gennaro allerede var.
Likevel mener informanten at de trodde han kunne være nyttigere i fotball som moldvarp til den lukrative tippeaktiviteten.
Alvorlige påstander som ikke har vært bekreftet ennå. Izzo sine involveringer i lysskye hendelser i fotball var likevel mer enn nok til å få han dømt.

- Annonse -

Spilleren skal anke dommen, men i beste fall skal han likevel sone fra 6 til 12 måneder.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -