EURO 2016: Italia – Trøblete mesterskap for et skadeskutt mannskap?

610

EURO 2016: Italia – Trøblete mesterskap for et skadeskutt mannskap?

Det var på forhånd knyttet stor spenning til den italienske EM-troppen. Ville en 37 år gammel Andrea Pirlo få plass i troppen? Eller ville man nå gå nye veier i et håp om å finne den neste maestroen på midtbanen? Skulle stjernen fra EM 2012 Mari Balotelli få nok sjanse til å vise hva som bor i han? Ville noen av de skadede stjernene rekke mesterskapet? Mange spørsmål ble stilt før Antonio Conte skulle ta ut sin siste tropp som landslagssjef.

Troppen:

Keepere: Gianluigi Buffon (Juventus), Federico Marchetti (Lazio), Salvatore Sirigu (Paris).

Forsvar: Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Matteo Darmian (Manchester United), Mattia De Sciglio (Milan), Angelo Ogbonna (West Ham), Daniele Rugani (Juventus), Davide Zappacosta (Torino).

- Annonse -

Midtbane: Marco Benassi (Torino), Giacomo Bonaventura (Milan), Federico Bernardeschi (Fiorentina), Antonio Candreva (Lazio), Daniele De Rossi (Roma), Alessandro Florenzi (Roma), Emanuele Giaccherini (Bologna), Jorge Luiz Jorginho (Napoli), Riccardo Montolivo (Milan), Thiago Motta (Paris), Marco Parolo (Lazio), Stefano Sturaro (Juventus).

Angrep: Éder (Inter), Stephan El Shaarawy (Roma), Ciro Immobile (Torino), Lorenzo Insigne (Napoli), Graziano Pellè (Southampton), Simone Zaza (Juventus).

Trener :Etter å ha noen fantastiske år i Juventus hvor han tok dem tilbake til troenen av italiensk klubbfotball, tok Antonio Conte over som landslagssjef etter det skuffende verdensmesterskapet i 2014. Det blir dog bare et mesterskap på italieneren som tar over det engelske storlaget Chelsea etter mesterskapet.

EM historie

 Italia har en stolt mesterskaps historie, og er et av de europeiske lagene med mest å vise til. Selv om den største suksessen har vært i VM, har ikke landet gjort seg bort i EM heller. En gang har de vunnet mesterskapet, men vi må helt tilbake til 1968 hvor Italia også var vertsnasjon. Italia har hatt en tendens til å ikke kvalifisere seg til EM, og har av 14 mesterskap før sommeren høydepunkt ikke vært med i hele seks mesterskap. Et rimelig høyt tall for en stolt nasjon som Italia. Når de med er de alltid å regne med i toppen. To ganger har landet vært tapende finalist, senest i forrige mesterskap hvor Spania ble for sterke, men også i 2000 hvor Frankrike tok det lengste strået i finalen. Trenden til i EM har derimot vært at annen hvert mesterskap har vært en suksess, mens det neste året ofte går litt trått. Så det blir spennende å se om Conte sine menn kan bryte den trenden i år.

Veien til EM

Italia sin vei til EM er kjent for oss nordmenn. De gikk igjennom kvalifiseringen uten tap, og vant til slutt gruppen med fire poeng mer enn Kroatia. Norge ble som kjent som nummer tre. Det trengs ikke å trekke frem noe nevneverdig med kvalifiseringen til Italia, ettersom de innfridde forventningene og avsluttet kvalifiseringen med sterke 7-3-0.

Vurdering av troppen:

Italia har i oppkjøring mot mesterskapet slitt med skader. Allerede er det klart at midtbanestjernene Mario Verratti og Claudio Marchiso er ute, samt Mattia Perin og Alessio Cerci. I tillegg er Riccardo Montolivo og Thiago Motta usikker, og man har fortsatt ikke tatt et valg om de blir med eller ikke. Italia kommer dermed til mesterskapet med en redusert midtbane. Siden forrige mesterskap er i tillegg stjernen Andrea Pirlo vekke, og hvordan Conte disponerer midtbanen blir utrolig spennende. For selv om Italia har et skadeskutt mannskap, har de fortsatt mange stjerner å ta av. En midtbane bestående av blant annet Jorginho, De Rossi, Candreva og Florenzi er noe de fleste hadde takket ja til. Styrken til Italia ligger som den stort sett har gjort opp gjennom årene i forsvaret.

Veteranen og snart legenden Gianluigi Buffon er fortsatt en av verdens beste keepere. Selv om tempoet og reaksjonsevnen naturlig har dalt de siste årene, har han en enorm erfaring og ro som gjør opp for det. Buffon er også en av de viktigste spillerne i garderoben, og laget kan føle seg trygg med han mellom stengene. Juventus preger de bakre rekker hos Italia, og i tillegg til keeper Buffon, stiller Conte sitt tidligere lag med hele fire forsvarsspillere. Der de to største stjernene er Chiellini og Barzagli. Conte har god kjennskap med Juventus-spillerne, og ingen blir overrasket om det er de som dominerer startoppstillingen i de bakre rekker hos Italia.

Fremover har Italia mye spennende, men har ikke en utpekt stjerne på topp. Ballotelli som har vært den offensive stjernen de siste årene kom av naturlige årsaker ikke med til mesterskapet, og Italia må stole på at spillere som Pellè, Zaza, Immobile,  El Shaarawy, Èder eller Insigne scorer målene. Det lukter ikke mye mål av Conte sitt mannskap, men med en solid forsvarsrekke blir det vanskelig å score på italienerne, og da skal det ikke mer til enn en heading fra Pellè eller et øyeblikks magi fra teknikeren El Shaarawy.

Vurdering av gruppen:

Italia åpner mot Belgia, som er laget alle forventer at Italia vil kjempe om førsteplassen med. Både Belgia og Italia kommer til mesterskapet med håp og forventninger om minimum en semifinale, og kanskje til og med gå hele veien. Selv om de to resterende lagene, Sverige og Irland, har mye bra å by på de også, ville det vært en stor overraskelse om Belgia og Italia ikke tok de to øverste plassene. Men Sverige og Irland skal ikke undervurderes, og et magisk øyeblikk fra Zlatan Ibrahimovic kan være mer enn nok til å ødelegge sommeren for tusenvis av italienere.

Kamper:

13/6: Belgia – Italia

17/6: Italia – Sverige

22/6: Italia – Irland

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -