Jesus-hjelp ikke nok for Molde

96
Molde er ute av UEFA Europa League. Foto; Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Molde fikk hjelp av Jesus Vallejo men det holdt ikke til avansement i Europa League.

Molde hadde et vanskelig utgangspunkt med 0-2 før «hjemmekampen» i Budapest men Molde-spillerne skal ha for at de prøvde mot Granada. Det var jevnt og spennende lenge. Molde vant kampen 2-1 men røk dessverre ut sammenlagt.

Kenedy stadig trussel
Molde slet innledningsvis i kampen med kjappe og tekniske Kenedy. Han fikk også kampens første sjanse etter tre minutters spill. Birk Risa ble Moldes redningsmann.

Et par minutter senere fikk Eirik Ulland Andersen en kjempesjanse. Etter elegant Molde-spill med tuneller og fint kombinasjonsspill misset dessverre for Molde misset Ulland Andersen på skuddet.

Midtveis i omgangen var det Granada som styrte det meste av spillet men de kom ikke til de store sjansene. Kenedy var en stadig trussel mot Molde-forsvaret men han lyktes ikke med avslutningene. Montoros skudd etter 18 minutter ble også enkelt reddet av Andreas Linde.

Fikk hjelp av Jesus
Etter hvert våknet Molde igjen. Etter 29 minutters spill scoret de. Eirik Ulland Andersen dro seg fint fri i feltet og la inn i boksen. Der var Granada-spiller Jesus Vallejo uheldig og styrte ballen helt upresset i eget nett.

Tre minutter etter scoringen fikk Eirik Hestad en kjempesjanse til å doble ledelsen. Dessverre så traff ikke Molde-spilleren rent på ballen fra fire-fem meters hold. Det ble dermed et skudd som gikk rett på keeper Rui Silva.

Kenedy hadde omgangens siste sjanse men nok en gang ryddet Molde-forsvaret opp. Birk Risa klarte å presse Kenedy nok til at skuddet gikk utenfor.

Intenst og spennende
Andre omgang var intens og spennende fra start. Etter 51 minutters spill fikk Bjørn Bergmann Sigurdarson en mulighet på heading. Han klarte ikke å styre ballen i nettet. Like før ble Ulland Andersen trolig snytt for et frispark i svært god posisjon.

Etter 58 minutters spill fikk Molde en kjempesjanse. Birk Risa og Fredrik Aursnes løp dessverre i veien for hverandre i Granada-feltet etter det strålende innlegget fra Sigurdarson.

Fofana misset – Soldado scoret
Etter 66 minutters spill fikk David Datro Fofana, som nylig var entret banen for Sigurdarson, en kjempesjanse. Han dro seg gjennom forsvaret og kom alene med keeper. Skuddet gikk dessverre rett på Granadas keeper Rui Silva.

70 minutter ut i kampen var det Granadas tur til å skape en stor sjanse. Andreas Linde reddet skuddet fra kort hold. Minuttet senere scoret Granada. Roberto Soldado stanget ballen i nettet etter et perfekt slått innlegg.

Molde scoret på straffespark
Etter 85 minutters spill fikk Erling Knudtzon en sjanse på heading etter et perfekt slått innlegg av Magnus Wolff Eikrem. Dessverre klarte ikke Knudtzon å styre ballen på mål.

I det 88. minuttet fikk Molde straffespark. Erling Knutzon ble lagt i bakken. Eirik Hestad var iskald fra straffemerket og scoret elegant.

På overtid hadde Granada et skudd i tverrliggeren. Kampen ebbet ut med 2-1 til Molde. Dessverre var det ikke nok til avansement.

Stolt kaptein
– Jeg er sinnssykt stolt av alle. Vi spiller to veldig gode kamper. Det er synd at det bare er nesten, sier Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem til TV 2 etter kampen.

– Jeg er stolt. Vi er en liten klubb. Om du ser på klubbene som er kommet like langt som oss, så er det ikke mange lag på vår størrelse, sier Molde-kapteinen.

Molde startet med disse 11 (4-3-3): Linde – Pedersen, Bjørnbak, Gregersen, Risa – Breivik, Aursnes, Wolff Eikrem – E. Hestad, Sigurdarsson, Ulland Andersen.

Molde-benken fra start: Ranmark, Petersen, Sinyan, Knudtzon, Hussain, Fofana, Haugen, Bolly og Ugelvik.