Kai Havertz selges for rekordsum – blir den dyreste spilleren i Tysk fotball

706
Kai Havertz scoret sitt niende mål for sesongen. Bilde: Fuguito, Wikimedia.

Han er kanskje ikke sommerens mest etterspurte spiller.Men en ting er sikkert han vil koste enormt masse og bli Tysklands dyreste fotballspiller gjennom tidene.

Bayer Leverkusen har akkurat tapt to seriekamper på fire dager.

Leverkusen-fansen peker skuffelsen over lagkapteinen sin, hans plakatnavn, hans superløfte og hans fixstjerne som vil fylle klubbkassen med over 1,1 milliard norske kroner. Saken er dette: At det handler om en og samme person. Kai Havertz, 20.

Nå er han fortvilet og henvender seg til trener Peter Bosz.

– Vi mistet derby til Köln og deretter hjem til Hertha Berlin. Plutselig surret hele stadion ham ut. Han ble fullstendig ødelagt. Da var han bare en vanlig 20-åring, og jeg ble fortalt: “De hater deg ikke, men slik fungerer det noen ganger.

Fakta etter nyttår: Poeng er 44 minutter

Kai Havertz kom til Bayer Leverkusen i en alder av åtte år og ble i oktober 2016 klubbens yngste spiller noensinne i Bundesliga. Han var da 17-åring. Tre og et halvt år senere følger han ikke bare i fotsporene til tidligere midtbanegiganter som gikk gjennom BayArena. Som Michael Ballack, Arturo Vidal og Toni Kroos. 

Kai Havertz forventes å bli enda større enn det.

– Det er ingen grenser for hvor god han kan være. Han har løpestilen og elegansen som Mesu Özil og det fysiske, stabilitet, kraften i hovedspillet og målvakten som Michael Ballack. Derfor har han blitt en av de mest jagede spillerne i hele Europa, sa Leverkusen sportssjef Rudi Völler til Kicker i februar.

Etter et kraftig fall, etter vinterpausen, har Kai Havertz funnet den samme hysteriske formen han hadde gjennom det siste året. Da gjorde han 17 ligamål på 34 kamper.

Nå har det vært syv mål og et dusin assists på 13 kamper i Bundesliga og Europa League siden årsskiftet.

Men hør på dette i stedet: Han har scoret eller assistert hvert 44. minutt i Bundesliga i 2020.

Kai Havertz koster 1,1 milliard i sommer

Manager Peter Bosz så ingen grunn til å lyve om 20-åringens fremtid da han forleden ble spurt av den nederlandske avisen Algemeen Dagblad.

– Vi vil ikke kunne beholde ham over sommeren. Det vil være en overføring verdt mer enn 100 millioner euro. Med de pengene kan vi styrke laget med tre, fire spillere.

100 millioner euro?

Jepp, det er nær 1,1 milliarder norske kroner.

Det vil gjøre Kai Havertz til den dyreste spilleren i all tid. Mer enn dobbelt så dyrt som da Schalke 04 solgte Leroy Sané til Manchester City i 2016. Det er også en sum som kan overgå Bundesliga-rekorden fra 2017 da Barcelona kjøpte Ousmane Dembelé fra Borussia Dortmund for drøyt 1,1 milliarder norske kroner.

Bayer Barça, Liverpool og Manchester United rapporteres nå å være tre klubber som leter etter Kai Havertz. 

Imidlertid er han selv uttalt at han vil gjøre det trekket de fleste tyskere drømmer om: Den til Bayern München.

– Kai er 20 år gammel, men allerede i sin fjerde sesong i Bundesliga. Det sier alt. Alle i Tyskland ser ham som et fantastisk barn. Han er en hyggelig fyr å takle også. Smart. Og han liker å spille piano, sier Peter Bosz.

– Vi solgte kameraten Julian Brandt til Borussia Dortmund i fjor sommer. Så fanget han plutselig alles øyne.

“Jeg føler at jeg er tilbake nå”

Kai Havertz lyste selv opp hjertet i forbindelse med 4-0-seieren mot Eintracht Frankfurt for litt over en uke siden. Fansens byrå hadde truffet hardt på ham – men bidro også til fortidens utrolige fremgang.

“Jeg føler at jeg er tilbake nå,” sa Havertz i et TV-intervju med Sky Sport Germany.

– Denne gangen har gjort meg sterkere og løftet meg til et høyere nivå. Jeg fant ingen kontinuitet i spillet mitt i løpet av første halvdel av sesongen. Jeg hadde et stort press på meg. Når du er en ung spiller, går du gjennom mange forskjellige faser. Etter noen dårligere kamper, begynner dine egne fans å avhøre deg. Det er klart det ikke er lett. 

Bayer Leverkusen er for øyeblikket femte i Bundesliga etter bare ett tap i de ni siste kampene. Klubben ligger åtte poeng bak ledende Bayern München. Men om Bayer Leverkusen får sjansen til å kjempe om ligatittelen, er ikke opp til Kai Havertz. I stedet ligger denne skjebnen i hendene på en pandemi. Noe som kan bety at klubbens største talent noensinne har spilt sin siste kamp i rødtrøyen.

 

 

Kommentarer

kommentarer