Kamprapport: Fantastiske Payet imponerte igjen

199

Dimitri Payet har vist seg som en klassesignering denne sesongen. Mandag kveld viste han nok en gang hvorfor.

Men vi starter med å nevne Newcastles transport-problemer. En bilulykke førte til at laget ankom stadion veldig seint og måtte gå den siste biten fra bussen og frem til stadion, noe som kan ha ført til en forstyrrende oppladning til kampen for laget fra nord-øst. Om det var det som var grunnen til at West Ham gikk opp i ledelsen tidlig er uansett håpløst å si, men de pleier vanligvis å ha langt bedre tid til oppladning og oppvarming.

I det niende spilleminuttet vartet London-laget opp med et flott angrep. Sakho med et flott hælspark gjennom til Mark Noble som fant Dimitri Payet på omlag 20 meter. Franskmannen med et strålende skudd oppe i høyre kryss. Glimrende avslutning av en spiller som har fremstått som sommerens kanskje beste signering så langt. Må også nevnes at Newcastles Vurnon Anitas vartet opp med forsvarsspill det oste konsentrasjonssvikt av. Anita glemte fullstendig av målscorer Payet som sto alene og fikk god tid til å sikte.

Videre var kampbildet ganske likt omgangen ut. Newcastle presset høyt og hadde mye ball. Hjemmelaget fikk aldri roen til å etablere de lange angrepene. I det 19 minuttet av kampen varet Newcastle opp med et godt angrep. Et strålende pasning fra midtstopper Mbemba fant Janmaat ute til høyre. Den nederlandske høyrebacken forserte forbi to mann og inn i sekstenmeteren. Etter litt flipperspill der inne fikk Janmaat ballen tilbake igjen, men avslutningen gikk midt på keeper.

I det 43 minuttet var hjemmelaget på farten igjen. En strålende kontring levert av Moses, Lanzini og Payet. Dessverre for hjemmelaget og deres supportere endte det hele opp med en dårlig avslutning utenfor fra nevnte Victor Moses. Dermed sto det 1-0 til pause.

Den andre omgangen startet med et voldsomt smell. En forrykende kontring av West Ham regissert av en Victor Moses som løp og driblet de stakkars Newcastle-forsvarerne i senk. Etter å ha løpet over hele banen sendte han Haidara i pølseboden og fyrte av et skudd som traff tverrliggeren. Heldigvis sto Dimitri Payet klar til å banke inn returen og 2-0. En strålende scoring av kampens to store spillere.

Videre fortsatte kampen i mye av det samme sporet som den første omgangen. Newcastle hadde ballen mye, men slet med å komme gjennom et godt organisert West Ham-forsvar. Etter 81 minutter hadde de en brukbar sjanse ved innbytter Siem De Jong, men det var vel det eneste også.

West Ham fikk noen gode kontringsmuligheter, men de fleste av dem rant ut i sanden og kampen endte med 2-0 til hjemmelaget til slutt. Seieren fører laget fra øst-London opp til en 5.plass med sine ni poeng. Newcastle på sin side sliter i bunnen og har enda ikke vunnet en kamp enda. Klubben befinner seg helt sist med to poeng. Til helgen tar de i mot Watford hjemme, en kamp de virkelig bør vinne.