Kamprapport: Festfotball fra Fulham i Vest-London derbyet

140

Kamprapport: Festfotball fra Fulham i vest-London derbyet

Det ble på forhånd spådd målfest. At Qpr ikke ville bli med på festen brydde Fulham seg lite om og valset over de blå og hvit stripete denne fredagskvelden.

Kampen pangstartet og det hadde ikke gått to minutter en gang før Fulham-spiss Moussa Dembele banket inn 1-0 for vertene. Et nydelig innlegg fra venstreback James Husband fant Dembeles panne-brask som styrte nydelig inn kveldens første scoring.

Innledningsvis var det en typisk derby-match med høyt tempo og som bølget frem og tilbake. Etter 17 minutter vartet bortelaget opp med et mønsterangrep med flere kjappe kombinasjoner på ett touch. Den siste pasningen gikk gjennom til Luongo, men dessverre for bortelaget gikk avslutningen i nettveggen.

Ikke lenge etterpå var Fulham frempå igjen. Fulham presset høyt og stresset Qpr og Alejandro Faurlin. Sistnevnte med en stygg feilpasning som ble plukket opp av Ben Pringle. Lysluggen dunket ballen ned i høyre hjørne og dermed sto det 2-0 til vertene.

Og mer Fulham skulle det bli. Etter 32 minutter kom James Husband på nok et flott initiativ langs venstrekanten. Han kombinerte med Ross McCormack som igjen spilte vegg med Tom Cairney som slo McCormack nydelig i gjennom. Den skotske spissen med en nydelig avslutning hardt i lengste hjørne. Dermed sto det 3-0 på Craven Cottage!

Qpr-manager Chris Ramsey tok grep og etter 35 minutter ble en meget anonym Tjarron Chery tatt ut til fordel for Jamie Mackie.

Like etter at vi gikk inn på overtid ble nok en svak støttepasning fra Qpr snappet opp av hjemmelaget. Denne gangen var Karl Henry synderen, men heldigvis for han gikk avslutningen fra Dembele rett på Robert Green. Det ble med 3-0 til pause.

Og som om ting ikke så mørkt ut fra før av for Qpr, så måtte Jamie Mackie som ble byttet inn ti minutter før pause gå av. Angivelig med skade. Inn kom Leroy Fer, en spiller Qpr-fansen garantert var glade for å se på banen igjen. Dessverre skulle det bli det eneste de hadde grunn til å smile for denne kvelden.

Etter 55 minutter skulle den første advarselen komme. Jamie O’Hara med et nydelig overhopp som slapp McCormack i gjennom. Avslutningen dog svak og rett på Robert Green.

Tre minutter senere skulle kvelden bli enda mørkere for manager Chris Ramsey & co. Charlie Austin måtte gi seg med det som så ut som en strekk. Selv om det ble 58 bleke minutter fra Austin denne kvelden (i likhet med resten av laget forøvrig), er en skadet Austin det siste fansen og alle rundt klubben vil se. Sto med hele sju fulltreffere allerede før denne runden.

I det 63.minutt vartet hjemmelaget opp med nok et nydelig og raskt angrep. En nydelig pasning fra en strålende Ryan Tunnicliffe fant høyreback Ryan Fredricks som kom på et sugende løp langs høyrekanten. Sistnevnte slo hardt inn foran mål og Qpr-stopper Gabrielle Angella touchet ballen opp i tverrliggeren. På returen sto McCormack klar og satte rolig inn 4-0 og sitt andre for kvelden.

Fulham hadde to strålende sidebacker denne kvelden og de kom til stadighet på flotte initiativ langs flankene. I det 83.minutt kom James Husband på en av sine mange offensive løp. På bakerste fant han innbytter Cauley Woodrow som tok seg god tid til å sette inn 5-0. Dessverre for de som er glade i Fulham gikk avslutningen utenfor fra den unge spissen.

Noen minutter senere, da man gikk mot 90 minutter, skulle hjemmelaget skape èn sjanse til. Woodrow kom fremover langs høyrekanten og fant Ross McCormack som flikket nydelig videre til innbytter og høyreback Kay Voser. Avslutningen hans bar derimot preg av at han var forsvarsspiller og gikk et godt stykke utenfor.

Dermed endte det 4-0 til Fulham i vest-London derbyet. Et resultat svært få så for seg på forhånd. Det har vært diskusjon rundt Kit Symons og om han er rett mann for å lede Fulham. I kveld ga han i alle fall skeptikerne et lite svar og var han utrygg i jobben kjøpte han seg definitivt mer tid med denne forestillingen.

Det samme kan man mildt sagt ikke si om Chris Ramsey i Qpr. Makan til slapp forestilling skal man lete lenge etter.

Kampfakta:

Fulham 4 – 0 Queens Park Rangers

Mål: 1-0 (2) Dembele • 2-0 (19) Pringle • 3-0 (31) McCormack • 4-0 (63) McCormack

Possesion: 51% – 49%
Avslutninger: 13 – 7
Avslutninger på mål: 7 – 2