Kasper Dolberg, den nye Zlatan – se hans lynhurtige hattrick

425

Dansken Kasper Dolberg har hatt en fantastisk start på 2016/17-sesongen i Ajax. I helgens kamp mot NEC Nijmegen scoret han hattrick i løpet av 18 minutter.

19-åringen scoret det første målet etter 19 minutter, og 18 minutter senere hadde han scoret tre. Han scoret på de tre avslutningene han hadde i perioden.

Det gjorde at dansken er den yngste spilleren som har scoret hattrick i Eredivisie, bare 19 år og 45 dager gammel, siden Rafael van der Vaart klarte det i 2001.

I tillegg til å score sitt første hattrick i karrieren, gjorde også målene at han er øverst på toppscorerlisten i Eredivisie med åtte mål, det samme som Nicolai Jørgensen (også dansk) i Feyenoord og Enes Unal i Twente.

- Annonse -

«I dag fikk jeg sjansene, og når man er angriper, skal man jo score på sine sjanser,» sier Dolberg til Ajax’ egen tv-kanal.

Unggutten er allerede sammenlignet med Zlatan Ibrahimovic, som også startet sin internasjonale karriere i Ajax. Han blir sammenlignet med Zlatan på bakgrunn av sitt talent, måten han beveger seg på og det faktum at han ble oppdaget av den samme speideren; John Steen Olsen.

Dolberg debutert også for det danske A-landslaget mot Kasakhstan nylig, og hans framtid er lys. Han er selvsagt blitt linket til flere av Europas aller største klubber allerede.

Ajax-direktør Marc Overmars har, ifølge Football Oranje.com, gjort det klart at Ajax ikke har til hensikt å selge Dolberg i januar.

«Det er spennende å høre om, men jeg ønsker å være her i Ajax lenge ennå,» sier Dolberg selv ifølge den danske avisen BT.

De skriver at han er den femte dansken som har scoret hattrick for Ajax, etter Frank Arnesen, Michael Laudrup, Jesper Grønkjær og Lasse Schöne. Sistnevnte hadde forøvrig et meget flott mål i helgens kamp.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -