Milanos mest severdige derby på noen år leverer spenning og en thriller-finale. Ivan Perisic sitt 2-2-mål reddet poenget i siste liten og spolerer festen til byrivalene som allerede smakte på en viktig seier.

Åpningen virket litt forvirrende for lagene som er vanskelige å differensiere. Tradisjonen vil at begge spiller i hjemmedrakt, men årets utgaver er først og fremst sorte, spesielt på ryggen, og da er det bare shortser og sokker som skiller dem.

1. omgang: Mye røyk, lite ild

Begge lag ser pigge ut og det er mye frem-og-tilbake uten at noen får til mye. Inter skaper tre gode sjanser, men Perisic header utenfor fra god posisjon, og senere rett på Donnarumma. Icardi gjør det enda verre da han fullstendig bommer på et skudd.
Milan er like unøyaktige, men ofte er det siste pasning som feiler dem og Handanovic er sjelden involvert.
Mens alle tenker på pause, skjer det. Milan kontrer i moderat fart, Suso får ballen utenfor sekstenmeter og køler den inn med venstrefoten. Helt mot spillets gang leder Milan etter 45 minutter.

2. omgang: Nå brenner det

Det ble en pangstart på andre omgang og sjansene kommer rett etter avspark. Bonaventura trokler seg gjennom, men avslutningen går ut via D’Ambrosio. Inter kontrer og Candreva tvinger frem en god redning fra Donnarumma.
Den er utligningens generalprøve: Inter tar et rask innkast, Candreva har rom og klinker til fra 20 meter.
To flotte langskudd og derbyet er jevnt igjen.
Milan lar seg ikke skremme og snart tar laget ledelsen igjen etter en god kombinasjon mellom Bacca og Suso. Spanieren er ustoppelig, han dribler inn i feltet og avslutter med høyre (sin svake fot) i lengste hjørnet.

Det er Inters tur å ikke gi seg, også fordi Milan virker slitne og Montellas bytte er altfor defensive.
Kampen spilles da bare i Milans halvdel: Perisic er uheldig da hans volley triller like utenfor, Icardi er, igjen, helt fraværende og skyter rett på Donnarumma.
Kapteinen treffer bedre fra kloss hold på et innlegg, men Milans unge keeper er kontant og redder.
I siste tilleggsminutt får Inter et hjørnespark. Til og med Handanovic kommer frem. Murillo stusser videre, Perisic er ikke offside og setter ballen inn. San Siro eksploderer: glede for Nerazzurri, frustrasjon for Rossoneri.
Det er jo ikke over, for Pasalic har en gedigen sjanse for Milan i et siste, desperat forsøk, men han treffer ikke ordentlig og ballen triller noen meter forbi stolpen.
Dommeren blåser av: et uavgjort som, alt i alt, ikke gagner noen av lagene. Milan taper to viktige poeng i en tett sølvstrid (og Juventus har nå sju poengs forsprang). Inter redder æren men det er åtte poeng opp til medalje (og Mesterliga).

En god dårlig kamp alle er fornøyde med

Spillemessig var derbyet nokså skuffende: de løp, de kjempet og de sparket, men kvaliteten var varierende. Suso og Candreva lyste opp en kamp som, av og til, liknet mer engelsk Championship-fotball enn et av Italias mest prestisjerike og historiske oppgjør.
2-2 er vel et altfor flatterende resultat i en kamp som levde på få isolerte, individuelle prestasjoner gjennom lange perioder av rufsete fotball. Milan og Inter er ikke tilbake til sitt gamle beste, men man må vel nøye seg med god innsats og stigende tendenser.

Det gjør Montella, selv om seieren forsvant i overtiden.
«Glasset er halvfullt, tabellen er vel strålende og jeg håper gutta er fornøyde med prestasjon på tross av at resultatet ikke var den som vi ønsket og fortjente – sa han i intervjuer – Det er jo litt tilfredsstillende å se at Inter, som var bygd opp for gullstriden, feiret en sen utligning som en seier».
Lær av det negative og kjør videre, er hans filosofi.
«Vi viste karakter i andre omgang og var desidert bedre enn Inter – konkluderte Montella – Vi skulle ha punktert kampen, men det er ikke sant at vi var altfor defensive. Målet kom på dødball med deres keeper i feltet… helt tilfeldig».

Ny trener Pioli tolker kampen nesten på samme måte.
«I første omgang styrte vi kampen men tillot et par unødvendige kontringer – oppsummerte han – Vi ga alt og spilte med sjel og hjerte, som jeg fordret. Laget mangler fortsatt litt killer-instinkt i både angrep og forsvar, men vi jobber nå med enkle og bestemte taktiske konsepter for å bli tettere og mer balanserte».

Alle virker fornøyde etter en uavgjort-kamp som egentlig burde ha sendt alle hjem litt sinna.