Kjønø etter tapet i debuten som Stabæk-trener: – Vi har dårlig tid

216
Eirik Kjønø tilspisset en trenerutdanning i ung alder. Nå er han Eliteseriens yngste trener, men mener selv han står overfor en stor utfordring. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Eirik Kjønø (30) er nå Eliteseriens yngste trener. Etter tapet i debuten mot Strømsgodset, står nå den unge treneren foran en rekke utfordringer for å snu den negative trenden. Selv er treneren tydelig på at ting må skje fort, for tiden begynner å bli knapp.

Hovedtreneren var naturligvis skuffet etter 2-1 tapet mot Strømsgodset søndag kveld.

– Det er surt. Selvfølgelig er det surt. Nettopp fordi vi trengte poeng. Scorer vi på straffe så kunne dette endt med tre poeng. Så enkelt er det, sier Eirik Kjønø til Fotballnerd.no og fortsetter:

– Det er jo en del ting i spillet som jeg synes er en forbedring. Samtidig så hadde jeg håpet på enda flere forbedringer, og spesielt defensivt i forsvar. Også må vi erkjenne at vi taper kampen fortjent når kampen ble som den ble. Så vi må lære fort og forbedre oss så fort som mulig. Vi har dårlig tid, forteller Kjønø til Fotballnerd.no.

- Annonse -

Stabæks nye hovedtrener er allikevel tidvis fornøyd med mye av det offensive spillet mot Godset. Samtidig er det fremdeles mye å utrette for å få ut potensialet i det offensive ifølge treneren.

– Det er i det offensive spillet vi håper å se størst endring. Vi fikk se det allerede i denne kampen, der vi får ganske gode muligheter. Vi må bli enda råere på å utnytte disse mulighetene. Scoringen til Oliver er veldig fin, og det er ting vi har trent på, så det er jeg veldig fornøyd med. Men vi må ha flere angrep der vi skaper ting. Det vet jeg at vi kan gjøre også, så det er skuffende å ikke få ut potensialet som ligger der, erkjenner Kjønø til Fotballnerd.no.

Eirik Kjønø er klar over at han selv og klubben står overfor en tøff utfordring med å snu den negative trenden, og å unngå nedrykksspøkelset.

– Vi skal jobbe med å bli enda råere. Men samtidig så har jeg bare hatt 4-5 økter. Så det har vært litt vanskelig å få alt på plass med en gang. Og akkurat nå så er det forsvarsspillet som er det mest kritiske, sier Kjønø til Fotballnerd.no.

Med kun 4-5 økter sammen med spillergruppa har sørlendingen allikevel fått satt fokus på sine poenger og faktorer for å snu situasjonen.

– Jeg har jobbet med å gjøre det enda tydeligere for spillerne hva jeg forventer, og hvordan jeg vil at vi skal se ut både i angrep og forsvar. Også har vi brukt mye tid på å prate og snakke ut om hvorfor ting har gått som det har gått, og hvordan ting skal se ut fremover, sier Kjønø til Fotballnerd.no og legger til:

– Vi er nødt til å sette en ny standard og kultur i garderoben. Vi må stille tøffere krav til hverandre.

Kjønøs nye tilnærming vil ta litt tid, og hovedtreneren ønsker ikke å sammenligne tilpasningen til spillet med tiden under Jan Jönsson.

– Jeg har ikke lyst til å sammenligne med hvordan ting har vært under Jan Jönsson. Vi skal nå trene fremover med høy intensitet og høy kvalitet. Samtidig skal vi jobbe veldig godt med det taktiske, prinsipper, og ha en spillestil som skal være ekstremt tydelig. Spillerne skal vite til enhver tid hva som kreves av hver enkelt i angrep og forsvar. Og dette vil ta tid for at dette skal sitte. Vi må få dette på plass fort og være raske, for vi har dårlig tid, konstaterer Eirik Kjønø til Fotballnerd.no.

Som en ung trener innrømmer Eirik Kjønø at han står fremfor en stor utfordring med å endre innstillingen, moralen og selvtilliten til spillerne for å angripe situasjonen fremover.

– Det er klart en tøff utfordring. Men jeg vet ikke om det nødvendigvis er noe mindre utfordrende å være en eldre og mer rutinert trener. Vi har seks poeng på elleve kamper, og må ta ganske bra med poeng fremover. Men dette var jeg jo selvfølgelig klar over da jeg tok over. Så vi må bare jobbe på, og ting må bli bedre, avslutter Eirik Kjønø til Fotballnerd.no.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -