Myhra etter strafferedningen og seieren: – Nå ser vi oppover på tabellen

355
Her redder Viljar Myhra straffesparket til Sammy Skytte, noe som ble helt avgjørende for kveldens seier. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Marienlyst Stadion, Drammen

(Strømsgodset – Stabæk 2-1) Kvarteret før slutt kunne Sammy Skytte sørget for en drømmestart på Eirik Kjønøs trenerkarriere i Stabæk. Duellen fra krittmerket vant Godsets keeper Viljar Myhra. Fem minutter senere satte Fred Friday matchvinner-scoringen og sendte Marienlyst til himmels. Dermed ble tre uhyre viktige poeng værende i Drammen.

Frisk Stabæk-start

Stabæks toppspiss Fitim Azemi satte ballen i nettet allerede etter fem minutter. Uheldigvis for bortelaget ble Markus Solbakkens gjennombruddspasning avvinket for offside.

Kun minuttet senere fikk bortelaget en ny kontringsmulighet. Denne gang var det Herolind Shala som forserte med ball. Fire Stabæk-spillere kom stormende mot to Godset-forsvarere, da Shala trillet ballen ut mot Normann Hansen. Avslutningen med sin venstrefot fra unggutten gikk like til side for hjemmelagets mål.

Etter snaue ti minutter skulle hjemmelaget få deres første sjanse i kampen. Fred Friday tverrvendte inne i boksen i tett duell med Simen Wangberg. Fra 10-12 meter kom Godset-spissen til avslutning, men skuddet langs gresset ble for svakt og ingen problem for Marcus Sandberg.

Samme mann kom til en ny stor sjanse etter 25 minutter på Marienlyst. Friday ble spilt fri i boksen ute til venstre. Fra veldig skrå vinkel forsøkte nigerianeren å lirke ballen i nærmeste hjørne, men der stod Sandberg og blokkerte avslutningen ut til hjørnespark for vertene.

Etter drøye halvtimen spilt markerte 16 år gamle Antonio Nusa seg for gjestene. Unggutten fikk ballen ute til venstre, og dro seg lekkert forbi Lars Vilsvik. Fra skrått hold avsluttet Nusa brukbart med venstrefoten, men Viljar Myhra var kjapt nede og reddet kontrollert.

Edvardsen curlet inn ledelse for gjestene

35 minutter var spilt på Marienlyst da Stabæk tok ledelsen i Drammen. Tidligere Godset-elev Kornelius Normann Hansen forserte langt inn på vertenes halvdel, før han fant Oliver Edvardsen ute til venstre. På første berøring banket Edvarsen ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs Viljar Myhra. Marginene var på Stabæk sin side, der Edvardsen var centimetere unna å bli avvinket for offside.

Godset svarte umiddelbart etter vakker angrepsfotball

To minutter etter kalddusjen svarte hjemmelaget. Herman Stengel slo en fantastisk crosser i retning Jonathan Parr på løp langs venstresiden. På første touch la Parr ballen nydelig ut 45 grader. Der kom Johan Hove helt alene og bredsidet ballen i nokså tomt bur. Marienlyst eksploderte, og lagene var like langt! Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Godsets målscorer noterte seg også for 2.omgangens første sjanse. To minutter etter hvilen slo Parr et strøkent innlegg på hodet til Hove, men headingen gikk rett på Sandberg.

Etter timen spilt fikk midtbanespilleren Ipalibo Jack en eventyrlig mulighet for hjemmelaget. Forarbeidet til Fred Friday var glitrende, som slo gjennom Ipalibo ute til venstre. Fra hjørne på fem meter avsluttet Jack, men Sandberg vartet opp med en klasseredning da han fikk en fot på avslutningen. Der trodde hele Marienlyst på scoring!

I 65.spilleminutt entret Kostadinov og Skytte banen for Herolind Shala og Fitim Azemi. To minutter senere kom Kostadinov til en flott avslutninng fra drøye 22 meter. Med venstrefoten banket han ballen like til venstre for Viljar Myhra. Et lettelses sukk gikk gjennom Marienlyst-publikummet.

Fire minutter senere burde Oliver Edvardsen blitt tomålsscorer. Helt alene fikk han ballen i boksen, men kantspilleren brukte for lang tid og en kastende Tobias Gulliksen kom inn og blokkerte Edvardsens avslutning. Der burde bortelaget tatt ledelsen i Drammen.

Et kvarter før slutt var Stabæks juvel, Antonio Nusa, frempå for gjestene. Kantspilleren utfordret fint ute til venstre, og avslutningen gikk via en Godset-fot. Avslutningen hadde god retning mot lengste hjørne, men Viljar Myhra reddet mesterlig.

Dramatikk på Marienlyst – Skytte misset straffe for gjestene

I 76. spilleminutt skaffet Oliver Edvardsen straffe for bortelaget til store protester på Marienlyst. Lars Vilsvik kastet seg inn og taklet Edvardsen på vei i gjennom, og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket. Innbytter Sammy Skytte tok straffen for gjestene, men Viljar Myhra reddet et svakt straffespark fra innbytteren.

Strafferedningen ga energi, og to minutter senere burde Fred Friday sendt vertene i føringen. Innlegget fra Johan Hove var strålende slått, men stupheadingen til Friday gikk utrolig nok over Marcus Sandbergs mål.

Friday sendte Marienlyst til himmels

Den store sjansen var et frampek på hva som var i vente. For i det 80.minutt sendte Fred Friday Godset i føringen. Mikkel Maigaard slo en diagonalpasning ut mot Halldor Stenevik. Kantspilleren la igjen tilbake til Johan Hove, som slo ballen hardt inn i feltet foran mål. Der ventet Friday som den goalgetteren han er, og tuppet inn scoringen som sendte Godset foran. Flere scoringer ble det ikke, og Strømsgodset vant dermed 2-1 mot Stabæk på Marienlyst søndag kveld.

– Den var selvsagt ekstremt viktig

Strømsgodsets sisteskanse, Viljar Myhra, ble fullt fortjent kåret til hjemmelagets beste spiller av den lokale juryen. Strafferedningen et kvarter før slutt ble kampens øyeblikk, og ekstremt avgjørende for Godset-jubel søndag kveld.

– Den kommer jo på 1-1 der så den er jo selvfølgelig veldig viktig sånn sett. Og når vi scorer i tillegg rett etter så går jo luften litt ut av Stabæk. Så da blir den jo ekstra viktig, sier Viljar Myhra til Fotballnerd.no.

Godset-keeperen fikk nemlig nyttig informasjon rundt Stabæks straffeskyttere før kamp, og var godt forberedt. Dermed var det ingen tilfeldighet at det endte som det endte.

– Jeg fikk en liten beskjed om at Skytte har et lite stopp i tilløpet, så jeg prøvde egentlig å bare stå så lenge som mulig. Så tok jeg et lite steg ut til høyre for å psyke han ut litt, og ble stående så lenge som mulig. Så det funket perfekt det, smilte Myhra til Fotballnerd.no og legger til:

– Det er jo også en veldig viktig kamp for oss dette her. Stabæk ligger jo bak oss, og jeg føler at med seier her så kan vi begynne å se litt oppover på tabellen. Det smakte ekstremt godt å få både redningen og seieren i dag, fortsatte SIF-keeperen til Fotballnerd.no.

Selv om det var en kamp som kunne vippet begge veier, mener Myhra at hjemmelaget vant fortjent.

– Jeg synes det er en kamp vi vinner fortjent. De straffer oss på kontringer med det målet i førsteomgangen. Og stort sett så er det nettopp kontringer de skaper noe på oss også. De var jo farlige der, men jeg føler at vi styrer kampen og vinner fullt fortjent, avslutter Myhra til Fotballnerd.no.

Viljar Myhra var ekstremt fornøyd etter strafferedningen og seieren på Marienlyst. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Frustrert målscorer: – Vi kan være skuffet i dag

Oliver Edvardsen sendte Stabæk i føringen på vakkert vis etter flott angrepsfotball fra gjestene. Scoringen var derimot ikke nok til å hente poeng, og nok en gang måtte de dra tomhendte hjem til Bærum.

– Det var en deilig scoring. Det var et angrepsspill som vi har jobbet med, og som vi der lyktes med. Så det er jo fint å se det, sier Oliver Edvardsen til Fotballnerd.no og fortsetter:

– Vi er gode i kontringsfasen, og vi har jo nok av sjanser til å score flere mål i dag. Vi har spesielt mange i starten, med Kornelius blant annet. Så det offensive ser uten tvil bedre ut, men vi må jobbe mer med forsvarsspillet vårt, fortsetter kantspilleren til Fotballnerd.no.

Målscoreren var naturligvis skuffet rett etter kamp søndag kveld.

– Vi sitter jo igjen med null poeng. Hadde vi satt den straffen så tror jeg vi hadde dratt hjem her med tre poeng. Også får vi jo istedenfor en i fleisen i mot, og da blir det bare enda tyngre, sier Edvardsen til Fotballnerd.no.

– Det kommer en ny kamp allerede om tre dager, hvordan skal dere omstille dere til tiden fremover?

– Vi må bare jobbe hardt hver dag. Vi må ha troen på Kjønø og oss selv. Så skal vi jobbe kamp for kamp, krige, og må ville ha de poengene som trengs. Vi kan være skuffet i dag, men så er det tilbake på jobb i morgen. Vi skal se fremover nå, avslutter Edvardsen til Fotballnerd.no.

Oliver Edvardsen sørget for ledelse på vakkert vis. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Allerede onsdag kveld skal begge lagene i aksjon igjen. Strømsgodset tar i mot Odd på Marienlyst, mens Stabæk får besøk av Lillestrøm på Nadderud.