Ble kjøpt i fjor for 400.000 euro. Nå solgt for 22 millioner euro

832

AZ Alkmaar har solgt Vincent Janssen til Tottenham, og det til en prislapp som er 55 ganger høyere enn de kjøpt han for i fjor.

Det har vært kjent en stund at Spurs har ønsket sist sesongs toppscorer i Eredivisie, og han er nå klar på en fireårskontrakt. Prisen er 22 millioner euro.

«Jeg er veldig glad for at jeg kan ta dette steget til Tottenham. Jeg er glad klubbene endelig ble enig om en overgang. Jeg har tatt alle i hånden og jeg forlater gjennom hoveddøren. Jeg tror dette er en flott avtale for alle tre parter. Jeg går til en stor fotballnasjon og skal spille i Champions League,» sier han til AZs offisielle nettside.

Han sier at sesongen han fikk i AZ Alkmaar er den beste han har hatt i karrieren.

- Annonse -

«Folkene jeg har jobbet med i AZ er fantastiske. Min overgang til AZ var et flott steg, jeg kan bare se tilbake på dette med positive følelser,» fortsetter han.

Den 22 år gamle spissen ble frigitt av Feyenoord for bare tre år siden, og få klubber viste interesse for hans tjenester. Han havnet i Almere City på nest høyeste nivå i Nederland og scoret mot lag som Telstar og FC Oss. Da han kom til AZ scoret han mot Ajax, Feyenoord og til og med mot Manchester City i Champions League.

Han har scoret tre mål på fem A-landskamper for «Oranje».

På to sesonger i Almere scoret han 29 mål på 69 kamper. Den ene sesongen i AZ spilte han alle 34 ligakampene, og scoret 27 mål. Ifølge Dutch Football på twitter var overgangssummen 400.000 euro i fjor sommer, mens den nå altså er 22 millioner euro.

Janssen blir av mange sammenlignet med Ruud van Nistelrooy. Han blir den andre signeringen for Spurs i sommer, etter at de også har kjøpt Victor Wanyama fra Southampton.

 

(Foto: Wikimedia Commons)

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -