Han ble tidenes dyreste danske – sjekk topp sju

717

I går ble det klart at Pierre-Emile Højbjerg (20) går fra Bayern München til Southampton. Prisen er ikke bekreftet, men både tyske Kicker og engelske The Mirror melder at det ligger på cirka 110 millioner kroner.

Dette betyr at Højbjerg blir tidenes dyreste danske, melder danske TV2.

LES OGSÅ: Højbjerg til Southampton: «Jeg vil vise at de ikke har feil»

Ifølge den danske tv-kanalen er dette de dyreste danskene gjennom tidene:

- Annonse -

(NB! Prisene er i danske kroner)

 1. Pierre-Emile Højbjerg, cirka 110 millioner kroner
  Etter to sesonger utlånt til Augsburg og Schalke, besluttet Højbjerg at han ville vekk fra Bayern München. Valget ble Southampton, som har etablert seg på øvre halvdel av Premier League.
 2. Christian Eriksen, 101 millioner kroner
  Christian Eriksen hadde etablert seg som en av de største profilene i nederlandsk æresdivisjon, og flere klubber hadde fått opp øynene for teknikeren. Han valgte Tottenham.
 3. Jesper Grønkjær, 100 millioner kroner
  Inntil Eriksen gikk til Tottenham, var Grønkjær den dyreste dansken gjennom flere år. Etter to sesonger i Ajax, ble han kjøpt av Chelsea i 2000 og han spilte fire år på Stamford Bridge.
 4. Simon Kjær, 90 millioner kroner
  Simon Kjær hadde i ung alder spilt seg til fast plass i Palermo, det Wolfsburg bladde opp en stor sum for stopperen. Oppholdet i Wolfsburg var ikke vellykket, særlig ikke etter at Felix Magath ble trener.
 5. Jannik Vestergaard, 89 millioner kroner
  Gikk i sommer fra Werder Bremen til Borussia Mönchengladbach. Han blir der stopperkollega med landsmannen Andreas Christensen.LES OGSÅ: Vestergaard klar for ny klubb
 6. Christian Poulsen, 75 millioner kroner
  I Sevilla var han blant de aller beste defensive midtbanespillerne i europeisk toppfotball og var blant annet med å vinne UEFA-cupen før han ble solgt til Juventus. Det skiftet ble aldri noen suksess.
 7. Andreas Cornelius, 75 millioner kroner
  Scoret 11 mål i sin første sesong i FC København, og det skapte stor interesse fra utlandet. Cardiff valgte å bruke store summer på spissen, som etter bare sju måneder i Wales returnerte til FC København.Foto av Pierre-Emile Højbjerg: Youtube

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -