Kommentar: En særnorsk fotballparodi

576
Bilde: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no.

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens mening.

Seriestarten i toppfotballen må utsettes grunnet regjeringens idrettsnekt. Hva er det faglige grunnlaget for myndighetenes beslutning?

Regjeringen har satt den nasjonale idretten på pause. Seriespill i toppidretten er utsatt. For fotballklubbene som ikke er aktive i Europa denne våren eller som har treningsleir i utlandet, betyr det at treningskamper mot andre lag ikke kan spilles. Dette ser ikke ut til å endre seg med det første. Dermed må seriestarten i toppfotballen utsettes.

Det virker absurd at toppidrettsutøvere i Norge nektes å utøve idretten sin – i motsetning til sine europeiske kollegaer.

- Annonse -

La det være sagt at Norge har klart seg bra sammenlignet med andre land under pandemien. Dette betyr imidlertid ikke at regjeringen fritas fra å måtte sette inn målrettede tiltak.

Les også: Seriestarten utsatt til mai

Er dette et forsøk på falsk rettferdighet? Blir fotballen stoppet fordi innendørsidretter som håndball og ishockey blir det?

Det er klart at idretter som finner sted innendørs har andre forutsetninger enn utendørs idretter. Viruset har vist seg å smitte betraktelig lettere innendørs, og særlig ishaller har vist seg å være et utfordrende område.

Det må imidlertid forventes av myndighetene at de klarer å differensere og vurdere hvor smittefarlige forskjellige aktiviteter er hver for seg.

Norske toppfotballspillere er underlagt et strengt smittevernsregime. Oppdages smitte rundt et lag, settes like så godt hele laget i karantene – forøvrig også en regel som er strengere enn i andre land.

Les også: Viking henter ny spiss

Resultatet av smittevernstiltak i toppfotballen er at det ikke er et eneste smittetilfelle som har gått fra toppfotballen ut i samfunnet. Tvert imot har testingen av utøvrene avslørt smitte som ellers ikke hadde blitt oppdaget.

Som belønning for dette velger myndighetene å gjøre livet sårt for en aktivitet som har vist seg å ikke ha noe å si for smittenivået i samfunnet.

Dette er ikke et målrettet tiltak.

Dette er det neste kapittelet i en altfor stor parodi som forteller historien om myndighetenes urimelige behandling av norsk topp- og breddeidrett i snart over ett år.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -