Kommentar: Götze kan igjen bli en suksess for Dortmund

290

Mario Götze drar altså tilbake til Borussia Dortmund, tre år etter at han forlot klubben til fordel for rival Bayern München. Oppholdet i Bayern levde aldri opp til forventningene, til tross for at det ble tre seriegull, to cupgull, en tysk supercuptittel og et gull i VM for klubblag på Götze. 24-åringen fikk aldri ordentlig tillitt av Pep Guardiola, og skader gjorde det også vanskelig for Götze å kjempe seg til fast spilletid på Bayern München. Nå er han altså igjen klar for Borussia Dortmund, hvor han spilte sin hittil beste fotball i karrieren under Jürgen Klopp.

Det er flere gode argumenter for at Götze nå kan finne tilbake til formen han viste sist han var i Dortmund. Talentet, ferdighetene og teknikken er ubestridt. I Dortmund burde han nå ha bedre muligheter til fast spilletid enn det han fikk i Bayern, så sant han klarer å holde seg skadefri. Götze er nok best når han opererer i 10er-rollen bak spissen, men han kan også brukes på både venstre- og høyre kant. Etter at Henrikh Mkhitaryan ble solgt til Manchester United var det klart at man trengte en erstatter, og det håper man nå å ha funnet i Mario Götze. Fra før av har man spillere som Marco Reus, Pierre-Emerick Aubameyang, Gonzalo Castro og Shinji Kagawa, mens klubben også har hentet unge, spennende spillere som Ousmane Démbelé og Emre Mor. Det er derfor sterk konkurranse om plassene bak spissen, en konkurranse som burde får Götze til å spille opp mot sitt beste for å kjempe seg til en plass i startelleveren.

Götze har også mye å bevise overfor Dortmund-fansen, hvor mange vil se på hans retur med meget skeptiske øyne. Dette burde gi ytterligere motivasjon for Götze til å levere i kamper og på trening. I tillegg kjenner Götze spillere som Reus og Kagawa fra forrige periode i klubben, noe som bør kunne gjøre det lettere for han å slå seg ned i området igjen. I Thomas Tuchel har Götze også en trener som vet hvordan man bygger lag, og som er veldig tydelig på hvordan han vil spille. Husk også at Götze fortsatt bare er 24 år, og at han med all sannsynlighet har en lang fotballkarriere foran seg. Mye tyder på at dette kan bli bra for både Götze og Borussia Dortmund.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

- Annonse -

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -