Kommentar: United på rett spor

116
manchester united logo
Manchester United logo

Kommentar: United på rett spor

Etter nærmere med to år med usikkerhet og en klubb i store forandringer virker det nå som at Manchester United endelig har begynt å finne tilbake til seg selv. Det skal Louis van Gaal ha mye av æren for.

Dagen Sir Alex Ferguson skulle gå av var uungåelig, og noe de fleste Manchester United-fans har fryktet i mange år, og for snart to år siden kom nyheten. Siden den gangen har klubben gjennomgått mye forskjellig, mye utskiftninger, både på trener- og spillersiden. Vi skriver nå april 2015, og Manchester United begynner etter hvert å se ut som en seriøst tittelkandidat neste sesongen.

Sesongen 2013/14 kommer aldri til å bli husket for noe annet enn nedturer for United-fans. David Moyes viste seg absolutt seg ikke som et godt alternativ til å lede en storklubb som Manchester United. Det skal sies at laget han arvet var forfallt, og han fikk fort sentrale spillere imot seg. Nå er de fleste av disse spillerne borte, og David Moyes har flyttet til Spania. Mye har skjedd siden den gang, og med fem strake seiere, lover ting nå godt før United skal ut mot Manchester City og Chelsea. To kamper man faktisk har råd til å tape, og enda komme til Champions League.

Louis van Gaal kunne egentlig ikke bedt om et bedre utgangspunkt foran jobben han fikk. Han tok over et United som hadde fått en tøff hverdag etter David Moyes. Fansen og styret forventet forbedringer, mens man samtidig vil være godt fornøyd med topp 4. I tillegg så man forrige sesong at spillerkjøp var høyest nødvendig, og at man trengte å handle kvalitet og punge ut for det. Nederlenderen har fått kritikk, og har av utålmodige sjeler blitt sammenliknet med Moyes, både med spillestil og poeng. De fleste med en viss sans for kunnskap, skjønner at ting tar tid, samtidig som man må se på forbedringene.

- Annonse -

Vi har tatt bra med poeng etter en treg start, og spillet blir stadig bedre. I sommer ble spillere som Radamel Falcao og Angel Di Maria hentet, men av innkjøpene er det spesielt Ander Herrera, Marcos Rojo og Daley Blind som har imponert mest, mens Luke Shaw har vist potensialet og at han bør satses på. Moyes-kjøpene Juan Mata og Mauroune Fellaini har også vært gode når de har fått muligheten, og spesielt sistnevnte. Det er ganske ironisk at Moyes, som haddde Fellaini i Everton ikke klarte å få noe ut av han, mens Van Gaal som kommer til klubben uten spesielt stor kunnskap om han fra før får han til å fungere nærmest med en gang han er spilleklar.

Fellaini ble selve symbolet på nedturen, han Moyes’ mann og var jevnt over elendig hele forrige sesong. Han ble kalt for både treg og teknikken hans ble latterliggjort. Denne sesongen har man klart å spille på styrkene til Fellaini, som et fantastisk oppspillspunkt, han er også mer bevegelig enn man skulle tro, og flink til å trekke til seg motspillere. Har man en spiller som Fellaini på banen, må man også bruke han. Noe United har gjort strålende denne sesongen, og det er heller ikke kjedelig. Han har også vist sine styrker som målscorer, og gir motstanderne hodebry i hver eneste kamp.

Midtbanen har de siste ti årene som regel vært Uniteds største ankepunkt, men denne sesongen er det noe annet. Carrick er som vanlig fantastisk, mens Herrera viser at han er verdt pengene, det samme med Daley Blind. Midtbanen har sammen med keeperen, De Gea, vært den beste lagdelen denne sesongen. Forsvaret har også fått kontroll etter hvert, til tross for mange skader og det faktum at man i de siste har brukt en ving og en sentral midtbanespiller på de to backene. Jeg regner med at Van Gaal vil se etter en høyreback i sommer, siden Rafael er såpass mye skadd som han er, og at Valencia strengt tatt ikke er noen høyreback i verdensklasse.

Vi får se hvordan de neste ukene utspeiler seg selv, men uansett vil jeg si at United har tatt de nødvendige stegene som var forventet, og at laget under Van Gaal mest trolig vil være med å kjempe om gullet neste sesong. Det er min forventning.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -