Kontrollert og enkel seier for Barcelona!

164

Barcelona kontrollerte kampen mot Deportivo La Coruna og vant til slutt 4-0. En klar seier som fort kunne ha vært dobbelt så stor. Rafinha scoret de to første, deretter Suarez og Messi.

Barcelona stilte med en startoppstilling uten Messi, Iniesta og Alba som er naturlige førstevalg. Inne for disse var Rafinha, Arda og Digne. Flere av spillerne har nylig spilt landskamper og det er ny runde i Champions League til onsdag. Suarez ble tatt av etter første omgang.

Det var egentlig aldri noen tvil om hvor denne seieren skulle gå. Barcelona satt standarden etter få minutter ved Neymar som satt et innlegg i tverrliggeren. Suarez kom på returen, men header over. Svak avslutning, der burde det ha stått 1-0. Første scoring kommer ved Rafinha, som har hele regien selv. Spiller vegg med Suarez og banker inn 1-0 fra skrått hold. Ikke helt optimalt keeperspill ved den scoringen. Etter 36 minutter er det klart for Rafinhas andre for kvelden. Det er Pique som gjør grovarbeidet. Header på keeper Lux som må gi retur og der er Rafinha på kloss hold og setter 2-0. To minutter før pause våkner også Luis Suarez. En helt genial stikker fra Neymar, og Suarez med en liten dragning i mottaket og banker inn 3-0 på skikkelig goalgetter vis. En fantastisk scoring.

Deportivo La Coruna var nok ikke stinne av selvtillit etter å ha blitt til tider rundspilt av hjemmelaget i første omgang. Selvtilliten vokste ikke når Barcelona satt inn Messi og de fikk en mann utvist. Om dagen var ille fra før, så ble den ikke noe bedre etter det. Etter 55 minutter ble Busquets erstattet av Messi. Det tok kun 3 minutter før han la på til 4-0. Igjen en perfekt stikker fra Neymar som Messi ekspederte elegant i mål.

Etter 65 minutter fikk Deportivos Laure rødt kort etter å ha plantet en albue rett i haken på Neymar. Det virket som en rett avgjørelse.

Barcelona hadde mange sjanser og var ikke veldig effektive i dag, selv om 4-0 er en stor seier. 3 skudd i stanga, to frispark strøk stangen på feil side. Uheldig eller udyktig Paco Alcacer som hadde flust med sjanser etter at han kom inn for Luis Suarez i andre omgang. Kanskje burde Messi hatt en straffe. Messi hadde også et par store sjanser der Lux reddet meget bra. Barcelonafansen kan glede seg over godt spill og ikke minst at Messi er tilbake etter skade. Selv om det var en trygg ledelse før han kom inn i dag, så ble det skapt enormt med sjanser etter at han kom inn.

Sevilla leder i skrivende stund La Liga foran Barcelona, men det er før Atletico og Real Madrid har spilt sine kamper.