Kontrollert seier i Zidanes første kamp

86

Real Madrid imponerte i årets første hjemmekamp da Deportivo ble slått 5-0 lørdag kveld.

Det var knyttet stor spenning til Real Madrid lørdag kveld etter at Rafael Benítez har måttet pakke sakene sine og forlatt Bernabéu. Erstatteren er ingen ringere enn Zinedine Zindane, som etter et og et halvt år som trener for Real Madrid Castilla skal kjempe mot de store løvene.

Karim Benzema trengte ikke mer enn 15 minutter på å score sitt første mål under den tidligere franske storspilleren da han styrte inn et skudd fra Sergio Ramos. Åtte minutter senere doblet Gareth Bale ledelsen etter et innlegg av Carvajal. Real Madrid hadde på dette tidspunktet full kontroll på kampen, og kunne økt til både tre og fire før pause.

Vertene brukte ikke lang tid etter pause på punktere kampen kampen. Fire minutter ut i andre omgang la Bale på til 3-0 med sitt andre for dagen. Denne gangen var det Ronaldo som stod for den målgivende pasningen. Real Madrid fortsatte å skape sjanser, og etter at to av tre i angreptrioen hadde notert seg på scoringslisten, var det bare et spørsmål om tid før sistemann, Ronaldo, kunne juble for scoring. Ronaldo kom hyppig til avslutninger, men målet kom aldri. Det var derimot formspilleren Bale som stjal showet i Zidanes debut. I det 63 minuttet svarte han på Lionel Messi sitt hattrick tidligere på dagen, da han stanget inn Toni Kroos sine corner. Hans tiende mål på syv kamper.  På overtid fastsatte Benzema sluttresultatet til 5-0 da han scoret sitt andre for dagen.

En imponerende Zidane-debut. Deportivo som har vært en av sesongs positive overraskelser har vært en hard nøtt for flere, og hadde bare tapt tre kamper før de i dag ble maltraktert av Real Madrid. Et Real Madrid-lag som viste mer glede, engasjement og spillere som hadde fått tydeligere arbeidsoppgaver.  Det blir spennende å følge Real Madrid i fortsettelsen, og ikke minst om Zidane vil gi Martin Ødegaard mer tillit enn Rafael Benítez.