Kontroversiell straffe satte Barca i gang, og de satte ny scoringsrekord

157

Barcelona vant 4-0 i kveldens La Liga-kamp mot Real Betis på Camp Nou. Etter at gjestene hadde forsvart seg godt den første halvtimen og nektet Barca å komme til mange avslutninger, fikk Barca en gavepakke av dommeren. Det var starten på det som til slutt ble en klar seier som kanskje burde vært enda klarere.

Den kontroversielle straffen kom etter 28 minutter da keeper Antonio Adan gikk ut for å bokse ut ballen, men han tok Messi med seg med kroppen og argentineren falt i bakken. Det så ut fra reprisen som at Adan hadde all fokus på treffe ballen, og at kollisjonen mer var et uhell.

Dommeren Inaki Vicandi mente imidlertid at det var straffe til store protester fra Betis-spillere og trener Pepe Mel. Det ble ikke mindre protestert da straffen fra Neymar gikk i tverrliggeren og returen ble satt i eget nett av Heiko Westermann. Grunnen til det var at Ivan Rakitic som var i duellen med den tyske stopperen startet for tidlig inn i feltet før Neymar fikk skutt straffen.

Kontroversielt, likefullt 1-0. Og det gikk bare fire minutter til før Barca gikk opp til 2-0 ved Lionel Messi. Han scoret sitt 425. mål for Barca i sin 500. kamp! Målet kom etter raskt og presist pasningsspill på små flater mellom Messi og Neymar som lurte en stor del av de grønnkledde Betis-spillerne på veien før ballen lå i nettet bak Adan.

Saken ble ikke lettere for Real Betis at treneren ble sendt på benken og to av forsvarsspillerne, Bruno Gonzalez (17. min.) og Heiko Westermann (36. min.) måtte ut med skader.

Andre omgang var bare 55 sekund gammel da Luis Suarez satte inn 3-0 etter at Sergio Busquets vant ballen høyt i banen og umiddelbart sendte uruguayeren gjennom alene mot Adan og Suarez scoret sikkert.

Resten av omgangen fikk vi se mye lekkert småspill av Barca uten at de trengte å ta ut sitt aller beste foran 83.630 tilskuere. De skapte en del store sjanser, aller størst med skudd i tverrligger fra både Messi og Dani Alves og både Messi og Suarez alene med keeper uten å score.

Siste kvarteret ble det absolutt roligere og Real Betis hadde noen tilløp, uten at de klarte å teste Barca-keeper Claudio Bravo i nevneverdig grad.

Etter 83 minutter kom 4-0, igjen ved Suarez. Etter et typisk Barca-angrep med raske og presise pasninger på små flater, ble Suarez spilt gjennom av et helspark fra Neymar. Neymar var ikke ferdig for dagen, og det siste som blir husket fra kampen var et fantastisk nedtak fra Neymar på en langpasning.

Med fire mål i dag har Barca notert seg for 180 mål dette kalenderåret. De slo dermed den gamle rekorden til Real Madrid på 178 mål fra i fjor (2014).

Kampfakta:

Barcelona – Real Betis 4-0 (2-0)
Mål: 1-0 Selvmål, Heiko Westermann (29), 2-0 Lionel Messi (33), 3-0 Luis Suarez (46), 4-0 Luis Suares (83)
Gult kort: Daniel Alves, Barca, Juan Vargas, Petros, German Pezzela, Real Betis
Tilsk: 83.630
Dommer: Inaki Vicandi

Bilde: Luis Suarez, tomålsscorer.