Nyheter fra Serie A

239

Serie A har hatt en lang juleferie, men tirsdag 5. januar starter kampene igjen. Først ut er Genoa mot Sampdoria. De resterende kampene spilles onsdag. Nå er det igjen lov med pizza og spaghetti, ravioli og scampetto.

serie-A nerd

Juventus, som hadde en miserabel start på sesongen, har nå foretatt en imponerende klatring opp til en 4. plass, bare tre poeng bak serieleder Inter.

Juventus har nå 7 strake seiere, og møter tabelljumbo Hellas Verona som så langt kun har 8 poeng på sine 17 forsøk. I Juventus er det Paulo Dybala som så langt har stått for de fleste scoringene, Argentineren er ny av sesongen etter overgangen fra US Palermo. Dybala fikk sin debut for Argentina 14. oktober i år, og står så langt oppført med 3 kamper for Messi & co. Overgangssummen var på omkring 30 mill Euro. Møter nå Bayern M i en veldig viktig kamp, første møte 23. februar, kan nå konsentrere seg om serien.

- Annonse -

De andre topplagene, Inter (1.) og Napoli (2.), møter Empoli (7.) og Torino (12.). Empoli har så langt prestert overraskende mye bedre enn i 14/15 sesongen, mens Torino denne sesongen har fått det tøffere. Tapet av Matteo Darmian, til Manchester United, har kanskje blitt merket i Fiat hovedstaden.

Darmian

Fiorentina (3.) møter Palermo (16.) som nok engang kjemper mot nedrykksspøkelset. «Viola» ligger så langt likt i serien med Napoli etter 17 kamper, begge med 35 poeng og 18+ scoringer i protokollen. Den 187 cm høye spissen fra Kroatia, Nikola Kalinic, har så langt notert seg for 10 scoringer på sine 16 kamper i Serie A. Kalinic er dermed spilleren med nest flest scoringer etter Gonzalo Higuaìn (Napoli), som har scoret 16 mål etter 17 kamper. Den tidligere Real-stjernen Higuaìn har tatt Serie A med storm, og har så langt scoret 0,94 mål pr. kamp, til sammenligning har Jamie Vardy (PL) 0,78, Neymar (La Liga) 1,07 (Messi, som har vært skadet i 5 av Barcelonas kamper denne sesongen, står bare oppført med 5 scoringer på 10 kamper, noe som gir ett snitt på 0,50, noe som er utrolig lite fra den lille magikeren fra Rosario). I Bundesliga finner vi målkongen Pierre-Emerick Aubameyang som ligger på 1,05. I den franske ligaen, Ligue 1, er fortsatt Zlatan Ibrahimovic lederen med 1,07 scoringer i hver kamp han spiller.

 

De neste lagene på tabellen, Roma (5.) og Milan (6.) sliter kanskje med noe av det samme. Det scores ikke nok mål. I Roma er midtbanespilleren Miralem Pjanic (Bosnia) toppscorer med 7 scoringer på 15 kamper. I Milano ser det ikke mye bedre ut, Carlos Bacca har 8 scoringer på 17 kamper. Pjanic har en god sesong, og hans jobb så langt for Giallorossi har blitt notert av større klubber. Han er tross alt midtbanespiller.

I Milan er det omtrent som ifjor. Ny trener, ikke bedre resultater. Nyheter for Milan fans er at Balotelli snart er tilbake, Jèrèmy Mènez, høyrevingen som hadde 16 scoringer ifjor skal være klar i januar, og ikke minst at Kevin-Prince Boateng, som har blitt frigitt av Schalke, og har bestått medisinsk test med Milan, blir klar fra 1. januar. Det er gode nyheter for mesterligaklubben fra Milano.

Det var en kort oppsummering av Serie A, og hva som kan forventes fremover.

Vil bare nevne laget som heter Sassuolo. Ingen visste hvem de var noen år tilbake. Sjekk tabellen.

Godt Nytt År til alle som liker Italiensk fotball.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -