Kontroversielt rødt kort i comeback

156

Dortmund hadde mye annet enn æren å spille for da Hoffenheim kom på besøk til Westfalenstadion. Det er mange poeng (8) opp til Bayern, og det er mange poeng (12) ned til Hertha Berlin. En tøff Europa League trekning mot Tottenham etter avansementet mot Porto, gjør nok at Dortmund internasjonalt er å foretrekke fremfor å kjøre seg ut i ligaen. For Hoffenheim sin del, så har de definitivt fått kjørt seg i ligaen. De ligger nest sist i ligaen, og med Hannover-seier på lørdag fikk de et visst press på seg foran oppgjøret.

Tuchel vartet opp med halvt toppet mannskap, stopperparet Hummels-Sokratis ble erstattet av Bender-Subotic, Gündogan fikk hvilt seg på benken. Til tross for en heller ymse midtstopperduo, så hadde Hoffenheim på forhånd liten sjanse for poeng.

Men bortelaget begynner friskt. Skaffer seg et par cornere og kommer til noen få avslutninger, uten at de kan kalles nevneverdige sjanser. Dortmund får også et par cornere og scoringsmuligheter, men angrepsspillere blir for omstendelig.

Hoffenheim utnytter en kontring til det fulle. Halvspilt førsteomgang scorer bortelaget. Volland har ikke vært den spilleren som dominerte i fjor, men i dag viser han seg frem. Får avsluttet og Bürki gir en elendig retur rett ut til Rudy. Rudy får en enkel jobb, og setter ballen mellom beina på keeperen. Må nok ta hele skylden der Bürki, en aldri så liten keepertabbe.

- Annonse -

Dortmund fortsetter å komme til halvsjanser, men hjemmelagets største kommer på frispark. Dortmund har ikke scort på frispark siden Lewandowski var i klubben, til tross for en meget god frisparkfot i Reus, har metallet og gode keepere stått i veien. Denne gangen er det Baumann som hiver seg ut i hjørnet og får gitt til corner, når Reus curler ballen over muren. Ledelse til pause blir det for bortelaget.

Gündogan kommer inn i pausen og setter umiddelbart fart på Dortmund. Finter bort en spiller og hamrer ballen i stolpen. Stor sjanse!

Også kommer situasjonen. Endelig får Dortmund en skikkelig kontring. Aubameyang fosser fremover, men til tross for stor fart, løper målscorer Rudy mer og mer innpå, i en takling bakre, sklir Rudy inn met kun et mål for øyet, å ødelegge en eventuell sjanse. Alle forventer gult kort, men dommer går i baklommen og gir det røde. Uventet, samt forståelig og overraskende. Hoffenheim hadde folk på riktig side, men var i undertall. Destruksjon av verste sort av Rudy, men nokså strengt.

Dortmund spiser seg mer og mer inn på halvdelen til Hoffenheim, men sliter å spille seg til opplagte sjanser. Dermed blir en snar corner redningen. Mkhitaryan tar den kort, og befinner seg plutselig alene i feltet, plasser ballen rolig i lengste hjørne og det står 1-1.

Innbytter Ramos skal blir redningen litt etter. Gündogan finner Piszczek med en lur ball, høyrebacken får sklidd inn et perfekt innlegg, i feltet knuser Ramos alle i hodeduell og header inn ledelse.

Aubameyang får sette punktum. En anonym kamp av spissen, men når Mkhitaryan gir fra seg målet på en kontring, sier ikke Aubameyang nei takk. Miki sentrer inn foran mål, Aubameyang setter den i åpent mål.

Dortmund tar seieren, uten å imponere. Det lille håpet om ligaseieren lever om de skulle slå Bayern neste helg (gitt at de slår Darmstadt på bortebane til uken) men de fleste har nok innsett «nederlaget»

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -