Spennende innspurt – kun Bayern og Darmstadt har ikke lenger noe å spille for

183

Det er bare to serierunder igjen i Bundesliga. Og selv om ligagullet er avgjort, har nesten samtlige lag ennå noe å spille for. Særlig er kampen om Europa League og nedrykksstriden høyst usikker.

Gull og sølv:

  1. plass: Bayern er allerede ligavinner.
  2. plass: RB Leipzig trenger ett poeng til, eller av Dortmund avgir poeng, før deres fantastiske sesong blir kronet med sølv.

Champions League forøvrig:

Borussia Dortmund har håndet på rattet i forhold til tredjeplassen som gir direkte kvalifikasjon til Champions League etter at de slo Hoffenheim 2-1 sist helg. De gulsvarte har to poengs forsprang på Hoffenheim. Fjerdeplass betyr en kvalifiseringsrunde for å nå Champions League. De to lagene møter de samme motstanderne også de to siste kampene. Hoffenheim drar til Bremen i neste runde og Dortmund drar til Augsburg. I siste kamp har de hjemmekamp, da Dortmund mot Bremen og Hoffenheim mot Augsburg.

- Annonse -

Europa League:

Her er det stor spenning, og hele sju lag har teoretiske muligheter til å nå Europa League. Også utfallet av cupfinalen mellom Dortmund og Eintracht Frankfurt 27. mai vil være avgjørende. Vinner Eintracht Frankfurt går de direkte til Europa League og 6. plass blir kvalik, mens om Dortmund vinner finalen blir 7. plassen i ligaen kvalifiseringsplass for Europa League.

5. plass Freiburg, 47 poeng: Freiburg leder an med to kamper igjen. Det nyopprykkede laget har et solid lag bygd på effektivitet og trygghet. Christian Streichs menn har vunnet 11 kamper med bare ett mål, mer enn noen andre i Bundesliga. Ingolstadt (H) og Bayern (B) venter.

6. plass Hertha Berlin, 46 poeng: Hovedstadsklubben er fortsatt i posisjon for en plass i Europa, tross hjemmetapet mot RB Leipzig sist helg. Hertha har aldri vært dårligere plassert enn 6. plass gjennom sesongen og trener Pal Dardai tror fire poeng på de to siste kampene vil holde. Møter Darmstadt (B) og Bayer Leverkusen (H) i innspurten.

7. plass Köln, 45 poeng: Tok et stort skritt nærmere Europa League med 4-3-seier mot Werder Bremen sist helg. Peter Stögers mannskap gikk da forbi Werder på tabellen. Møter rivalen Bayer Leverkusen (B) og Mainz (H) i de to siste kampene.

8. plass Werder Bremen, 45 poeng: Werder har hatt en fantastisk Rückrunde og kommet seg elegant ut av bunnstriden og inn i kampen om Europa League med 11 kamper på rad uten tap, før det ble 3-4 mot Köln sist helg. Har gjenstående kamper mot de to lagene som kjemper om tredjeplassen, Hoffenheim (H) og Dortmund (B), som naturligvis er tøff motstand i kampen om å klatre oppover fra 8. plassen.

9. plass Borussia Mönchengladbach, 43 poeng: Etter 1-1 mot Augsburg sist helg misbrukte Gladbach sjansen til å komme nærmere Europa League. Men 7. plassen er fortsatt innen rekkevidde som kan gi plass i Europa om Borussia Dortmund blir cupmester. Møter Wolfsburg (B) og Darmstadt (H).

10. plass Schalke, 41 poeng: Etter 0-2-tapet i Freiburg sist helg er det stort sett bare teorien som kan sikre de kongeblå en plass i Europa, og da er de også enda mer avhengig av at rivalen Dortmund blir cupmester. Møter to nedrykkstruede lag i innspurten, Hamburg (H) og Ingolstadt (B). Det spørs hvor motivert Schalke vil være etter en svært skuffende sesong.

11. plass Eintracht Frankfurt, 41 poeng: 0-2-tapet mot Wolfsburg sist helg gjør at den mest sannsynlige veien til Europa er gjennom å vinne cupfinalen mot Borussia Dortmund. Laget har mistet mye av formen fra første del av sesongen. Møter Mainz (B) som er på desperat poengjakt før de får besøk av RB Leipzig (H) i siste kamp.

Nedrykk:

Det er allerede klart at Darmstadt rykker ned etter to sesonger i Bundesliga. Det er mer åpent hvem som følger dem ned, selv om det mest sannsynlig blir Ingolstadt. Bayer Leverkusen på 12. plass kan ikke rykke direkte ned, men de kan risikere å havne i play-off.

17. plass Ingolstadt 30 poeng: Tre seire i april sikret at Ingolstadt unngikk en tidlig exit, men tiden tikker definitivtmot Maik Walpurgis lag. Det er fire poeng opp til play-off og Die Schanzer trenger ikke bare å vinne selv, de må også ha hjelp. Møter Freiburg (B) til helga, og uten poeng blir det nedrykk. Selv seier kan bety nedrykk, hvis Mainz og Hamburg også vinner. Avslutter med Schalke (H), et lag som da trolig har ingenting å spille for.

16. plass Hamburg 34 poeng: HSV har ikke vunnet på fire kamper og det er slett ikke umulig at de må spille sin tredje play-off på rad. De to siste sesongene har de berget seg gjennom play-off og det helt på tampen. HSV-fansen har hjertet i halsen nok en gang. Har også en veldig svak målforskjell, som gjør at de må forbi andre lag på poeng. Møter Schalke (H) og Wolfsburg (B), og det skal slett ikke være umulig for dinosaurene og opprettholde sin stolte status som eneste lag som har spilt samtlige Bundesliga-sesonger i historien.

15. plass Mainz 34 poeng: Som HSV så har Mainz kontroll på egen skjebne. Skulle de vinner Rhine-derbyet mot Eintracht Frankfurt (H) til helga, et lag ute av form og med cupfinale i fokus, samtidig som HSV taper, vil plassen være sikret. Men skulle de tape, og både Ingolstadt og Hamburg vinne, vil de putte seg selv i en svært vanskelig posisjon da de må vinne mot Europa League-kandidat Köln (B) og samtidig få hjelp av Wolfsburg i siste runde.

14. plass Wolfsburg 36 poeng: Etter en uhyre viktig seier sist helg (2-0 borte mot Eintracht Frankfurt), får de sjansen til å sikre plassen mot Borussia Mönchengladbach (H) til helga. Deres kamp mot Hamburg (B) i siste serierunde vil uansett få stor betydning.

13. plass Augsburg 36 poeng: Sju poeng på de siste fire kampene har gitt Augsburg et bra utgangspunkt for å klare seg. De skal opp mot Champions League-jagende Dortmund (H) og Hoffenheim (B) i de to siste kampene, så det kan bli hardt å ta med seg flere poeng. At de kan havne på play-off er ikke usannsynlig ser man på kampprogrammet som gjenstår. Direkte nedrykk er teoretisk mulig ennå.

12. plass Bayer Leverkusen 37 poeng: At Leverkusen fortsatt har teoretiske muligheter for å rykke ned gjennom play-off når det bare er to kamper igjen, sier det meste om hvilken utrolig skuffende sesong Die Werkself har hatt. Laget har vunnet bare en av de 11 siste kampene. Har to tøffe kamper igjen mot Köln (H) og Hertha Berlin (B) som begge kjemper om Europa League. Selv om de skulle tape begge kampene, har de en god sjanse til å bli berget av resultatene i de andre kampene.

Opprykk:

Ingenting er avgjort ennå, men Stuttgart (66 poeng), Eintracht Braunschweig (63 poeng) og Hannover (63 poeng) er de lagene som har mulighet til å rykke opp. To går direkte opp, mens tredjeplass gir play-off. Union Berlin har fortsatt teoretisk mulighet til play-off, men etter 1-3-tapet mot Eintracht Braunschweig sist helg er sjansen liten, de må ta inn seks poeng og en del mål på Hannover eller Eintracht Braunschweig.

 

 

 

 

 

 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -