Kvalik til Eliteserien: Sogndal – Ranheim.

382
Google.

Snøen har trekt seg nedover dalsida i Sogndal. I dag smeller det på Fosshaugane Campus, kampen som har så mykje å bety for det er vinn eller forsvinn. Er siste kampen mellom Oboslaga i dag, neste hinder i kvaliken er mot Eliteserielaget som ventar på Intility Arena den 28 desember. Blir nok ein spennande avslutting i den serien også, då det ikkje er heilt klart kven som tek kvaliken eller som må slå følgje med Aalesund ned til Obosligaen. Laga det står mellom  som kan vera neste hinder i kvaliken: Mjøndalen, Start og Strømsgodset dette blir avklart i kveld til sisteserierunden i Eliteserien.
Slik har det gått mellom desse to laga som skal tevla om ein plass i finalen i serien:
På heimebane så tok Sogndal storeslem å sendte Ranheim heim med heile 4-0 i sekken. Mens på bortebane så vart det eit knepent 1-0 tap mot Ranheim.

Startsellvar Sogndal:
Renze Jagger Fij,Axel Jørgensen Kryger,Eirik Lereng, Igoh Ogbu,Eirik Lereng,Tomas Olai Totland,Daniel Fritz Eid,Sivert Heggheim Mannsverk,Mathias Blårud,Alioune Ndour,Endre Kupen,Peter Godly Michael.
Benk:
Jørgen Johnsen,Andreas Van der Spa,Tomas Kristoffersen,Kristoffer Hoven,Markus Dalen Brændsrød,Eivind Helgesen,Anders Johannessen Nord,Sixten Dalen Jensen.

Startsellvar Ranheim:
Even Barli,Christian Eggen Rismark,Daniel Kvande,Torbjørn Lysaker Heggem,Robert Behson-Courage Williams,Mads Reginiussen,Eirik Valla Dønnem,Adria Mateo Lopez,Vegard Erlien,Erik Tønne,Ivar Sollie Rønning.
Benk:
Magnus Rønnekleiv Lenes,Martin Lundal,Øyvind Alseth,Magnus Blakstad,Michael Karlsen,Sondre Sørløkk,Jakob Talmo Tromsdal,Sivert Solli,Magnus Sandli Høiseth.

Om kampen:
Heimelaget som fører an her i startsminuttane. Der sitter den for Ranheim Ivar Sollie Rønning kjem aleine med Fij og han gjer ingen feil setter ballen i mål, Stillingen er no 0-1.  Dommaren ser an situasjonen og gir fordel, men trekker den tilbake når den renn ut i sanden. Han bles frispark til Sogndal i stadenfor, men det blir ikkje det store ut av det.
Så var me like langt her på Fosshaugane Campus, eit langt kast i frå Eid som tilslutt enda opp til Endre Kupen som sett ballen opp i nettaket. Stillingen er no 1-1. Heimelaget har snudd kampen her, Mannsverk får Eid fri på kanten som legg inn ein markkrypar  og der er Peter Godly Michael på rett plass til rett tid å sett ballen i nota.
Dommaren la til minimum 1 minutt, laga gjekk til pause ved stillingen 2-1 til heimelaget.
Der var me i gang med ny og spennande omgang. Ikkje så veldig mykje som har skjedd så langt, bortelaget hadde mest ball i ein periode men klarde ikkje å bryte ned heimelaget. Endre Kupen blir tatt av og får trampeklapp frå publikum på Fosshaugane Campus.
Så er det på ny heimepublikummet som kan jubla, Akor Jerome Adams rundar Barli å sett ballen i buret. Stillingen er no 3-1 til Sogndal.

- Annonse -

Bytter Sogndal:
Akor Jerome Adams – Endre Kupen
Peter Godly Michael – Anders Johannessen Nord
Bytter Ranheim:
Øyvind Alseth – Robert Behson-Courage Williams
Jakob Talmo Tromsdal – Eirik Valla Dønnem
Magnus Blakstad – Adria Mateo Lopez
Michael Karlsen – Torbjørn Lysaker

Videointervju:

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -