Kultklubben St.Pauli starter produksjon av egne drakter.

505
Sjørøverflagget Jolly Roger, som har blitt klubbens symbol. Bilde: Wikimedia

VM for statløse nasjoner, blindefotball, prosjekt for å sikre både vann til fattige i Afrika og levedyktige forhold for bier, aktivisme for å bekjempe homofobi og fremme antirasisme og feminisme er bare noe av det raddis-klubben fra Hamburg driver med ved siden av å spille fotball. Og i mangel av produsenter som kunne sikre levelønn, gode arbeidsforhold og en miljøvennlig produksjon tar de nå over hele produksjonen av klubbens drakter. Velkommen til Reeperbahn. 

2.Bundesliga-laget St.Pauli går stadig nye veier utenfor banen. Sosial og (venstre)politisk vinkling er fellesnevneren for alle kreative krumspring. Så også denne gang. I følge klubbens hjemmeside vil drakten være i bruk sesongen 2021/2022, men allerede i mai 2021 kan klubbens fans ikle seg den bærekraftige drakten. Dette stunten vil garantert falle i god jord hos tilhengerne, som består av en herlig miks av venstreradikale husokkupanter og småbarnsfamilier.

Basert i den radikale bydelen St.Pauli har de alltid vært den rake motsetningen til sin mer velykkede storebror; Hamburg SV. Klubben kan skilte med fryktelig lite sportslig suksess og i skrivende stund kaver de i bunn av 2.Bundesliga, og lite tyder på at problemene vil opphøre med det første. Bortsett fra noen spede forsøk i 1.Bundesliga har livet stort sett blitt tilbragt i divisjonene under den gjeveste avdelingen. Dette til tross for at flere nordmenn har prøvd å hjelpe den fargerike klubben fra Tysklands nest største by. Tore Pedersen og Morten Berre prøvde lykken på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet, og i nyere tid har både Mats Møller Dæhli og Leo Skiri Østigård gjort sine saker godt. Spesielt den slepne midtbanemannen med fortid i Manchester United, Molde og Cardiff ble en publikumsfavoritt, men trofeene uteble. Likevel smiler fansen, for St.Pauli er mer enn en fotballklubb.

Så da gjenstår det bare å se hvor St.Pauli befinner seg når de nye draktene først skal tas i bruk. Uansett om det skulle være 2.Bundesliga eller 3.Bundesliga vil de ha fansen bak seg, i både fotballkampene så vel som i andre kamper klubben skal kjempe.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -