La Liga første runde og Coutinho forlater Barcelona

163

Da er La Liga i Spania også i gang. Det ble ikke bare forutsigbare resultater. Tittelforsvareren tapte i åpningskampen og alle de nyopprykkede lagene tok poeng. Overgangsvinduet er fremdeles åpent (til 2. september) og det har mye fokus fremdeles.

Atrhletic Bilbao tuktet ligafavoritt og tittelforsvarer Barcelona og vant 1-0 etter en glitrende brasse-scoring av Aduriz i kampens siste minutt. Gode gamle Aduriz kom inn i det 88. minutt og scoret minuttet etter. Barcelona imponerte ingen, og stilte uten bl.a Messi, Ractic og Busquets fra strart. Det ble ikke noen stor kamp av noen av lagene. Luiz Suarez ble skadet og måtte forlate banen midtveis i første omgang. Han er ikke klar neste kamp mot Real Betis.

Real Madrid startet borte mot Celta og vant komfortabelt 3-1 etter scoringer av Benzema, Kroos og Lucas. Gareth Bale som har vært ute i kulden og vært ønsket vekk fra Zidane, startet kampen og spilte veldig bra. I dag sies det at Bale er med i planene videre og at alle som er der nå skal bli. Eden Hazard ble skadet sist uke og spilte ikke åpningskampen.

Atletico Madrid vant knepent 1-0 over Getafe, en kamp preget av mange kort. To røde og sju gule. Morata scoret kampens eneste mål. Martin Ødegaard og Real Sociedad klarte 1-1 borte mot Valencia. Et helt ok resultat for nordmannen som får mye bra omtale etter kampen.

Real Betis har på papiret et godt lag. De fikk signaturen til Nabil Fekir i sommer. En noe overraskende signering, og de fleste forventet lett match hjemme mot Valladolid. Det ble et overraskende tap 1-2, men noe av årsaken skyldes en tidlig utvisning av keeperen Robles allerede etter 8 minutter.

De nyopprykkede lagene gjorde sin saker bra i seriestarten. Mallorca vant hjemme mot Eibar 2-1. Osasuna spilte uavgjort 1-1 borte mot Leganes og Granada viste at de kunne score mange mål på bortebane. 4-4 ble resultatet mot Villareal.

I Barcelona jobbes det intenst med å få Neymar tilbake. Det sies i dagens aviser at de skal legge frem et siste tilbud i dag eller i morgen, så da er det vel en avklaring i løpet av kort tid. En ting er avklart i dette forholdet. Coutinho har vært en del av en byttehandel. Det blir ikke noe av da han har signert en låneavtale med Bayern Munchen.