La Liga i skyggen av El Classico

148

Det er slik her  i Spania at media diskriminerer ganske kraftig de andre lagene i La Liga som ikke heter Barcelona eller Real Madrid. Det betyr at alle de andre kampene i denne runden har fått lite oppmerksomhet. Lørdag hadde vi 4 kamper i La Liga i tillegg til El Classico.

Øvrige kamper på lørdag:

  • Real Sociedad vant 2-0 over Sevilla. En god start for den nye manageren, Eusebio, som nylig overtok etter Moyes.
  •  I Barcelona tok Espanyol i mot Malaga, og det ble ikke noe hyggelig gjensyn med gamleklubben for Malagas Khameni. To baller måtte han se bak seg, og Malaga scorer jo ikke mål, så da ble det 2-0. Malaga ligger nå desidert sist på tabellen, noe som er litt overraskende. De har ikke sluppet inn mer enn 11 mål på 12 lamper (det samme som Real Madrid). Men å score 5 mål på 12 kamper, da er det noe skikkelig feil. Må manageren gå, eller får han tillit og penger til å kjøpe en spiss i januar vinduet?
  • Det var ikke bare på Santiago Bernabeu det ble viftet med hvite tørklær. Det skjedde også på Mestalla der Valencia hadde besøk av lille Las Palmas. 1-1 er ikke noe som ble godt mottatt fra hjemmefansen. Hvite tørklær på tribunen i Spania er et tegn på at fansen mener at «hoder må rulle».
  • I den andre sene kampen i går kveld vant Deportivo La Coruna over Celta Vigo med 2-0. Celta har ikke klart helt å opprettholde den fine starten de hadde på sesongen.

På søndag hadde vi disse oppgjørene:

  • Søndagen startet med tidlig kamp mellom Sporting Gijon og Levante. Levante har ikke vist noe spesielt gode takter så langt og hadde bare 7 poeng med seg til Gijon. Noe overraskende at de skulle klare å vinne 3-0.
  •  Villareal tok i mot Eibar, den store overraskelsen så langt. Eibar scoret halvveis ut i første omgang, og det så ut til at det skulle holde. I det 85. minutt så kommer derimot utligningen til 1-1. Villareal spilte bra og hadde et overtak, men Eibar spilte klokt og kontret veldig bra. De var farlig frempå ved mange anledninger.
  •  Granada, et annet av bunnlagene, klarte også full pott hjemme mot Atletic Club Bilbao, 2-0.
  • Betis fikk besøk av Atletico Madrid, som hadde mulighet til å gå opp på 2. plass på tabellen med seier. De spilte en 1. omg. med bra trykk og et brukbart overtak uten å imponere all verden. De fikk et tidlig mål av Koke, som han satt i mål etter en retur fra et skudd fra Torres.  En kamp som ikke går inn i historien. Noen brukbare situasjoner og sjanser og et greit resultat. Det ble med det ene målet.

Kilder: Sport.es, El Mundo Deprotivo, AS og Marca.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -