La Liga – tabelltips (2)

275

Vi fortsetter med våre spådommer om hvordan La Liga i Spania skal forløpe kommende sesong. I dag presenterer vi lagene vi mener kommer til å ende på plassene fra 11-15. 

  1. Athletic Bilbao

Athletic Club de Bilbao hadde en skuffende sesong i fjor. 16. plass er absolutt ikke godkjent for denne store klubben som er vant til å kjempe om spill i Europa. Noe av årsakene er nok at klubben mistet Ernesto Valverde som manager før forrige sesong. Han har levert godt som trener for klubben.

Overgangsmarkedet:
De har signert en ny back til en verdi av 24 mill. EUR. Yuri Beriche fra PSG. De har solg keeperen, Kepa til Chelsea for 80 mill. EUR. De har mulighet til å forsterke mer, men litt av problemet er å finne baskere som er bra nok. I klubbens vedtekter må man være av baskisk opphav for å kunne spille i klubben. Det begrenser mulighetene ganske betraktelig. De ønsker seg nok Ander Herrera tilbake fra Manchester United.

Nøkkelspillere:
Inaki Williams, Aduriz, Muniain. Det er trioen som skal sørge for scoringene. God spillere alle sammen. Det er et sterkt lag og dersom manager Berizzo får skikk på sakene, så kan de melde seg på i kampen om spill i Europa.

- Annonse -

Forventninger:
Vi tror at midten av tabellen er realistisk for Athletic. Det betyr at de hever seg fra forrige sesong. Vi vet også at potensialet er bra i dette laget, så det kan være at vi er litt strenge her. Men de har mistet en verdifull spiller i Kepa og de har ny manager. De begynner med 3 enkle kamper (på papiret) hjemme mot Leganes og Huesca og borte mot Rayo. I 4. kamp venter Real Madrid.

  1. Getafe

Nyopprykket i fjor. Ingen ga de noen sjanse til å komme høyt på tabellen, men Getafe motbeviste alle og endte på 8. plass, bare tre poeng bak 7. plass som ville gitt spill i Europa. Det var en stor opplevelse for den nøytrale seer og se på Getafe i fjor. De spilte underholdende fotball, men klarte aldri å sjokkere storlagene.

Overgangsmarkedet:
De har ikke mistet noen av sine største stjerner, men har vært aktive for å forsterke troppen ytterligere. Inn har Nemanja Maksimovic fra Valencia kommet, Ignasi Miguel fra Málaga og Iván Alejo fra Eibar er også hentet inn. Ingen store stjerner har ankommet Coliseum Alfonso Pérez denne sesongen, men ser man på tabellen fra i fjor var det viktigst å beholde den gode stammen.

Nøkkelspillere:
Ángel Rodriguez, fjorårets toppscorer for Getafe med sine 13 mål. Blir en viktig brikke også i år. Getafe fansen håper nok på enda flere mål fra den spanske spissen i år.
Djené, midtstopperen imponerte mange i fjor i sin første sesong i La Liga, blir en svært viktig spiller for Getafe i år også. Djené er nok en spiller vi kan forvente å se forsvinne fra Getafe i løpet av vinteren om det gode spillet fra i fjor fortsetter.

Forventninger:
Forventningene til Getafe er nok skyhøye hos mange. Nå skal de inn i sitt andre år i La Liga. De spilte seg inn i mange hjerter i fjor, men vi tror de vil få ett lite tilbakesteg denne sesongen. Topplagene har signert stjerner på stjerner, Getafe har valgt å ikke gjøre dette. Om det vil straffe seg eller ikke vil vi vite i Mai 2019, men vi tror ikke Getafe er oppe å snuser på noe spill i Europa denne sesongen.

  1. Eibar

Lille Eibar hadde en bra sesong i fjor. De endte på en 9. plass med 51 poeng. De lå lenge og luktet på en plass i Europaleague, noe som må sies å være fantastisk bra for en klubb som er så liten og med små ressurser. Charles som kom fra Malaga ble lagets toppscorer sammen med Kike med 8 mål hver.

Overgangsmarkedet:
Ikke så stor aktivitet på den fronten, men de har mistet Inui til Betis, noe som kommer til å merkes. De har fått inn Orellana fra Valencia og Alvarez fra Gijon. Resten er låneavtaler og tilbake fra lån. I likhet med de fleste klubber uten en stor økonomi.

Forventninger:
Vi tror det blir vanskelig for Eibar å kopiere forrige sesong, og forventer at de vil ligge noe lenger ned. Men de har vist seg å være vanskelige å slå, og de har nå skaffet seg betydelig erfaring fra det øverste nivået, og litt under midten er noe som er bra for en klubb som EIbar.

  1. Espanyol

I fjor endte Espanyol på 11. plass, mye takket være en sterk avslutning på sesongen hvor det ble fire seire og en uavgjort på de fem siste kampene. Gerard Moreno hjalp Espanyol med sine 16 scoringer og hadde laget klart å spille like bra i starten av sesongen som mot slutten ville nok Espanyol endt mye høyere på tabellen.

Overgangsmarkedet:
Gerard Moreno er allerede nevnt. Espanyols store spillere forrige sesong er solgt tilbake til Villarreal. Marc Navarro er også solgt, mens inn har Borja Iglesias fra Celta Vigo og Sergi Darder fra Lyon kommet. Iglesias er hentet som erstatter for Moreno, han gjorde 22 mål forrige sesong, men det var i Segunda divisjon for Real Zaragoza, så får vi se om Espanyol klarer å få Iglesias til å bøtte inn mål på lik linje som Moreno.

Nøkkelspillere:
David López, den 28 år gamle spanjolen har vært en viktig spiller for Espanyol siden han kom fra Napoli i 2016. I år er intet unntak og han blir svært viktig i forsvaret denne sesongen også.
Leo Baptistão, en viktig spiller for Espanyol når det kommer til det offensive. En spiller som både kan legge ballen til rette for sine lagkamerater, men også kan finne veien til nettmaskene. Mistet Moreno før denne sesongen, så får vi se om han og Iglesias kan finne en fin rytme sammen.

Forventninger:
Espanyol har vært i den øverste divisjonen i evigheter. De har på en måte spilt seg inn i hjerte til mange som følger med på spansk fotball. Men de er og blir en middelhavsfarer. De makter ikke å henge med de absolutt beste lagene i ligaen, men de er langt bedre enn de lagene vi har tippet under de på tabellen.

 

  1. Alavés

Alaves endte på 14. plass i forrige sesong med 47 poeng. De lå langt nede lenge, men hadde en god avslutning på sesongen. Munir ble lagets toppscorer med 10 mål. HAn var på utlån fra Barcelona og er nå tilbake der.

Overgangsmarkedet:
Det er relativt beskjeden aktivitet på den fronten. Svenske John Guidetti som kom på lån i januar har nå signert permanent fra Celta Vigo. Det blir nok han som må stå for scoringene denne sesongen. Ellers så er aktiviteten stort sett nye lån og spillere tilbake fra lån.

Forventninger:
Det er grunn til å tro at Alaves skal klare seg. Først og fremst så så man at laget spilte bra fotball i siste halvdel av forrige sesong. Alaves får det verst tenkelig starten på sesong da de åpner mot Barcelona borte. Deretter følger Betis hjemme, Espanyol hjemme, Valladolid borte og Rayo Vallecano borte. Alaves bør ha kapret en del poeng på de første 5 kampene.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -