Leicester seiret – fortsatt på tabelltopp

386

(Leicester 1-0 Norwich) Leicester vil også gå inn i mars måned som serieleder i Premier League.

Leicester var før kampen ubeseiret hjemme de siste åtte kampene på King Power Stadium. I de siste fire hadde også sensasjons-laget holdt nullen.

Norwich trenger alle poeng de kan få i kampen for å unngå nedrykk. Den siste tidens form var ikke positiv før turen til Leicester. 18.plass på formtabellen og nitriste 2-2-9 på fremmed gress var de dystre tallene.

Leicester måtte styre

Leicester har denne sesongen gjort seg kjent med raske overganger og et meget direkte pasningspill hvor man søker Jamie Vardy i bakrom hele tiden.

Mot Norwich ble kampbildet slik at Leicester hadde ballen i 63% av tiden i førsteomgange. Norwich lå lavt og gjorde det tøft for Okazaki og Vardy å være Leicester-spiss. Leicester er at av de lagene i hele Premier League denne sesongen, som har minst ballinnehav. Mot Norwich var det altså helt motsatt.

Leicester skulle likevel skape litt før hvilen. Etter 13 minutter kom Vardy seg fri på høyre. Han fintet vekk en mann og fant Okazaki som forsøkte å flikke ballen i nettet, men en Norwich-forsvarer blokkerte forsøket.

Etter 32 minutter hadde hjemmelaget en ok mulighet på dødball. Marc Albrighton svingte ballen hardt inn og ballen gikk gjennom hele feltet og like til side for mål.

38 minutter var spilt på King Power Stadium da omgangens største sjanse kom. Et Norwich-hjørnespark ble flott slått inn fra Robbie Brady og Cameron Jerome kom først på ballen, men ballen havnet såvidt utenfor den bakre stolpen.

0-0 til pause i Leicester.

Sjansefattig

Også etter pause skulle det bli sjansefattig og jevnt. Leicester eide fortsatt ballen mye, men skapte null og niks mot et Norwich som gjennomførte kampplanen sin til punkt og prikke.

Claudio Ranieri forsøkte å gjøre noe med det og bringte inn Jeffrey Schlupp og Andy King etter 69.minutter. Etter 78 minutter kom også Leaonardo Ulloa inn for revene. Det siste byttet skulle senere vise seg å være smart.

Kampen åpnet seg litt mer opp de siste 10 minuttene og Norwich hadde et par gode overgangsmuligheter.

Etter 83.minutter sendte Nathan Redmond avgårde en rakett fra omlag 25 meter. Ballen suste i voldsom fart like utenfor stolpen til Kasper Schmeichel i Leicester-buret. Et skudd den danske siste-skansen aldri ville tatt om det gikk innenfor ramma.

Innbytteren avgjorde

I det 89.spilleminutt førte Riyad Mahrez ballen nedover mot høyre. Marc Albrighton – som var flyttet ned på høyreback når Ranieri gjorde offensive bytter – kom på overlapp og sendte inn et nydelig innlegg bak Norwich’ backlinje. På bakerste dukket innbytter Ulloa opp og satte ballen kontant inn i nettet til 1-0 for Leicester. King Power Stadium eksploderte.

Norwich kastet i all hast innpå spissene Mbokani og Bamford i et forsøk på utligning og to minutter på overtid fikk sistnevnte en grei mulighet etter en døball, men avslutningen gikk utenfor fra unggutten.

Dermed vant Leicester 1-0 og The Foxes viser med dette mestertakter når de klarer å vinne på dårlige dager. Leicester vil nå også gå inn i Mars måned som ligaleder.

Norwich på sin side ligger fortsatt på 17.plass.