Ligue 1 runde 22: Balotelli tilbake på scoringslista

245

Marseille – Montpellier 5-1

Marseille tok i mot Montpellier fredag, med Patrice Evra i startoppstillingen. Det ble en rolig kveld på jobben for hjemmelaget og vant til slutt hele 5-1. To mål fra tidligere Swansea-spiss Bafetimbi Gomis og en fra midtstopper Rolando ga Marseille 3-0 ledelse til pause. Ryad Boudebouz reduserte etter pause, men Marseille lot seg ikke skremme. Gomis fikk sitt hat-trick etter 78. minutter, og Florian Thauvin la på til 5-1 på straffe like før full tid. Marseille er nå oppe på 33 poeng, med Evra og nå også Dimitri Payet tilbake. Kanskje kan de blande seg inn i kampen om 4.plassen som nå tilhører Lyon.

Lyon – Lille 1-2

Lyon kunne med seier virkelig ha hengt seg på i toppkampen, men en gammel kjenning senket dem med to mål på eget gress. Yassine Benzia, den tidligere Lyon-angriperen viste seg å være forskjellen, og hans 2 scoringer var nok til å sikre seieren for Lille. Alexandre Lacazette scoret på straffe like før slutt, og like etter hadde han en stor sjanse som han burde satt i mål.

Angers – Metz 2-1

Det ble en innholdsrik bunnkamp mellom Angers og Metz. I løpet av 10 minutter i første omgang (25-35 min) ble alle målene i kampen scoret. Angers gikk opp i ledelsen etter 25. minutter etter scoring av Flavien Tait på frispark, men Metz utlignet i det 33. minutt etter et selvmål. Angers ristet det kjapt av seg og gikk rett opp og satt inn 2-1 i det 35. minutt. Det var Ivorianeren Nicolas Pepe som sto for den avgjørende scoringen. Metz fikk rødt kort etter 39 minutter, og et nytt i andre omgang, og dermed ble det tøft for bortelaget.

Lorient – Dijon 2-3

Lorient tok imot bunnstrids-kollega Dijon på hjemmebane og hadde muligheten til å komme opp på samme poengsum som bortelaget (21). Det sto 2-2, og Lorient fikk straffe etter 75. minutter. Abdul Majeed Waris bommet straffen, og det skulle vise seg å bli kostbart. 3 minutter på overtid scoret Pier Lees-Melou, og gjestene stakk av med alle poengene. Det betyr at Lorient fortsatt er sist på tabellen, mens Dijon klatrer over streken.

Nancy – Bordeaux 0-2

Nancy tok i mot Bordeaux på hjemmebane og håpet nok på å skaffe seg litt større avstand til bunnlagene. I stedet var det Bordeaux som tok alle poengene ved hjelp av et selvmål, og en frispark-scoring fra den brasilianske innbytteren Malcom like før slutt. Dermed er Bordeaux oppe på 32 poeng, og er nå virkelig i kampen om Europa-plassene.

Rennes – Nantes 1-1

Nantes tok ledelsen like før pause borte mot Rennes, men klarte ikke å holde på ledelsen helt inn. Joris Gnagnon utlignet i det 87. minutt, og dermed ble det poengdeling. Nantes har nå 26 poeng, og ligger 4 poeng over nedrykksstreken. Rennes er oppe på 30, og ligger på 9. plass.

Bastia – Caen 1-1

Lagene hadde like mange poeng før kampen, og det hadde de også etter kampen. Begge lagene er i bunnkampen, men Bastia har bedre målforskjell. Caen har riktignok en kamp mindre spilt, og har en fordel i den grunn.

Nice – Guingamp 3-1

Nice grep muligheten når det gjaldt som mest. Senere på dagen skulle PSG – Monaco spilles, og der ville det bli poengtap for minst et av lagene. Toppscorer Allasane Plea gikk forbi keeper etter et nydelig veggspill like utenfor 16-meteren, og satt inn 1-0 til hjemmelaget. I det 38. minutt var Jean Michael Seri heldig da han satt inn 2-0 med et skudd som gikk via et Gungamp-ben og i mål. Jimmy Briand reduserte i det 63. minutt, men Mario Balotelli punkterte kampen med sitt 9. seriemål på 10 starter denne sesongen. Dermed gikk Nice opp i like mange poeng som Monaco, men ligger bak på målforskjell.

Toulouse – Saint-Etienne 0-3

Saint-Etienne kom på besøk til Toulouse med Ole Sælnes i startoppstillingen. Det viste seg å bli en komfortabel dag på jobben for gjesten som gikk opp i ledelsen etter straffescoring av Nolan Roux før det var spilt 10 minutter. Kort tid etter hvilen dro brasilianeren Somalia på seg rødt kort, noe som ble kostbart for vertene. Bortelaget gikk opp i 2-0 i det 55. minutt, og i det 67. minutt satt Nolan Roux spikeren i kista.

PSG – Monaco 1-1

Storkampen mellom PSG og Monaco på Parc de Princes endte med poengdeling. PSG sto for det meste av sjanser i kampen, og etter 81 minutter fikk de endelig uttelling på en straffe som Edinson Cavani satt sikkert i kassen. Det så mørkt ut for Monaco, men gjestene klarte å utligne på overtid ved Bernardo Silva.