Ligue 1, runde 27: Depay i storform

168

Nantes – Dijon 3 – 1

Nantes tok godt vare på muligheten til å øke avstanden ned til Dijon på fredag. Allerede etter 3 minutter satt Yacine Bammou inn 1-0 og hjemmelaget var i førersetet. Dijon utlignet kort tid før pause ved et selvmål av Leo Dubois. Nantes lot seg ikke stoppe av det, og scoret 2-1 i det 59. Minutt, og satt spikeren i kista ved Felipe Pardo 10 minutter før slutt. Vondt ble verre for Dijon da Lois Diony dro på seg rødt kort etter munnbruk i det 85. Minutt. Dermed ligger Dijon på playoff-plassen, mens Nantes nå har fått en luke på 6 poeng ned til Dijon.

Nice – Montpellier 2 – 1

Nice gjorde jobben hjemme mot Montpellier på fredag, men det var gjestene som kom best i gang, og fikk en tidlig ledelse etter scoring av Steve Mounie. Nice hadde ikke Mario Balotelli (karantene) eller langtidsskadde Allasane Plea i troppen, og dermed var det Mickael Le Bihan som ble helten med 2 meget viktige scoringer for Nice i toppkampen.

Guingamp – Monaco 1 – 2

Serieleder Monaco kom på besøk til Guingamp og gjorde akkurat nok til å ta med seg alle poengene hjem. Stopperkjempen fra Polen Kamil Glik satt inn 1-0 for bortelaget i det 24. Minutt. Monaco hadde kontroll, og fikk også straffe etter at Mbappe ble felt etter 85. Minutter. Straffen ble konvertert av Fabinho, og seieren var så å si sikret. Guingamp fikk et trøstemål på overtid, men det var ikke nok til å få med seg poeng.

Angers – Bastia 3 – 0

Angers hadde ingen problemer mot bunnlaget Bastia, og knuste dem 3-0 hjemme. 2 scoringer av Karl Toko Ekambi og en av Gregory Bourillion sørget for 3 poeng til hjemmelaget som nå har 6 poengs luke ned til playoff, mens Bastia nå ligger 4 poeng under playoff.

Lille – Bordeaux 2 – 3

Kampen mellom Lille og Boardeaux ble en berg og dal bane uten like. Bortelaget tok ledelsen ved Valentin Vada etter et drøyt kvarter spill. 0-1 var også stillingen til pause. I det 65. Minutt fikk Hjemmelget straffe og satte den i mål, og kun minuttet senere scoret EM helten Éder igjen for hjemmelaget og plutselig stod det 2-1. Bordeaux lot seg ikke påvirke og utlignet 10 minutter senere, og kun minutter etter det satt Adam Ounas inn seiersmålet for gjestene.

Nancy – Toulouse 0 – 0

En lite innholdsrik kamp som ender målløst. Nærmest var Nancy med en heading i stolpen fra Issiar Dia like før pause. Den scoringen hadde vært gull verdt for hjemmelaget som kun ligger 1 poeng over streken.

Rennes – Lorient 1 – 0

Sisteplassen Lorient har ikke hentet mye poeng på bortebane denne sesongen, og den trenden skulle heller ikke snu denne gang. Rennes vant 1-0 etter scoring av Ivorianeren Giovanni Sio etter 19. Minutter. Det begynner å brenne på beine for Lorient som har 5 poeng opp til playoff-plass og 6 poeng opp til sikker plass.

Saint-Étienne – Caen 0 – 1

Caen tok 3 meget sterke poeng borte mot Saint-Étienne på søndag. Sylvio Ronny Rodelin ble helten med en heading i det 33. Minutt. Med 3 poeng i denne kampen ligger nå Caen 4 poeng over playoff.

Lyon – Metz 5 – 0

Søndag ble en festaften sett med Lyon-øyne. Memphis Depay åpnet showet med en scoring like før pause, og etter pause tok det fyr hos Lyon. Depay var frempå igjen kort tid ut i andre omgang, og dermed stod det 2-0. I det 74. minutt tod det 3-0 etter et selvmål, og minutter senere 4-0 ved storscoreren Alexandre Lacazette. Hjemmelaget var ikke ferdige helt enda og satt like godt inn 5-0 på overtid ved den lille magikeren Mathieu Valbuena.

Marseille – PSG 1 – 5