Lyon saksøker en ung supporter

248

Det kommer til å bli en dyr selfie for en 15-åring OL-fans.
I 19. februars Ligue 1 oppgjør mot Dijon løp unggutten inn på bana for å feire 2-2 målet og han tok et bilde sammen med Alexandre Lacazette og Memphis Depay.
Lyon vant kampen 4-2 i siste liten mens tenåringen ble anholdt og identifisert av myndighetene i stadion sitt varetektsrom.
Han kunne få en lang utestengelse men det er mulig at konsekvensene skal nå være enda alvorligere.

OL-president Jean-Michel Aulas har siden bestemt seg til å saksøke ham «for å statuere et eksempel». Klubben mener at de må prioritere spillernes sikkerhet mot potensielle trusler fra fanser i alle aldrer. Dessuten risikerte Lyon å bli straffet på grunn av baneinvasjonen, uansett hvilke hensikter den unge supporteren hadde.

«Jeg ble så ivrig etter målet at jeg ville være nærmere spillerne og ta en selfie med Depay. Jeg kunne ikke motstå! – fortalte den angrende gutten til et fransk nettsted – Jeg tviler på at jeg ville gjøre det igjen. Det var tullete av meg og i tillegg gikk jeg glipp av to mål».

Dobbel standard i Lyon

Nei, det er ikke sexistisk i det hele tatt…

Selvsagt har avgjørelsen fått en del kritikker, også fordi Aulas og Lyon hadde nylig glattet over et kontroversielt banner vist frem av noen Lyon-fanser.
En kvinnelig silhuett med en pil retning «kjøkken» var ikke spesielt smakfullt.

- Annonse -

Aulas spurte om forklaringer og det ser ut som han likte det han hørte for fansene bak påfunnet skal bare ’straffes’.
«De har beklaget seg over dette – sa Aulas – De forklarte at banneret var ironisk og at de ikke skjønte at det kunne tolkes som sexistisk og nedsettende. Vi har vært enige om noen retningslinjer og saken skal jo ikke gjenta seg».

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -