Liverpool kollapset da Fraser viste seg fram

233
Ryan Fraser var tungen på vektskålen mot Liverpool Foto: Wikimedia Commons

Ryan Fraser var tungen på vektskålen mot Liverpool

Liverpool gikk inn i kampen der alle forventet en seier, og at de ikke skulle la Chelsea få rykke ifra i toppen. Bournemouth vart sett på som underdogs. Liverpool var for første gang på lenge uten Matip i forsvaret og Coutinho sin kreativitet på topp. Skulle Liverpool fortsette sin gode form, eller skulle Bournemouth få med seg poeng etter en periode med ujamne resultat?

Liverpool startet kampen på Vitality stadium best, da de kontrollerte store deler fram til pause. De viste fram sin spillestil. Klopp sitt ønske om et hardtjobbende lag og høyt press, veksling mellom bakrom, mellomrom, vending av spill, var alt på plass. Dette resulterte i at Liverpool gikk til pause med en to mål ledelse.

Allerede etter 10 minutter kom det et fint inlegg fra Clyne, som Origi utrolig nok klarer å bredside utenfor mål. Mane satte inn det første etter 20 minutter. Han vart spilt opp i bakrom av Emre Can. Mane viste styrke og fart da han holdt Ake bak seg, før han trillet ballen enkelt inn bak Boruc til 1-0 ledelse. Bare to minutter senere var det Henderson som spilte en ball i bakrom til Origi. Boruc feilberegner, Origi suser framover, kommer seg rundt Boruc og fra skrå vinkel setter han ballen i mål til 2-0 ledelse på Vitality.

Etter pause var det Bournemouth som viste seg som det beste laget. Liverpool datt ned noen hakk, mens hjemmelaget tok tak å hevet seg. Tidliger Liverpool spiller Jordon Ibe kom inn for King i pausen, til applaus fra hele stadion. Omgangen startet med 3 gule kort til, Wilshere, Francis og Henderson. Stanislas måtte etter 55minutter gi seg med en skade. Ryan Fraser kom inn, å dette var nok vendepunktet i kampen.

Fraser har vert på banen bare noen sekunder når han jager en lang ball. Han blir felt og sår straffe. Wilson setter inn reduseringen etter 56 minutter. Bare noen minutter senere ser det ut som Liverpool skal sikre seieren, Mane går forbi noen spillere på siden, får han legger den ut til Can som setter den fint i krysset. Under halvtimen igjen, Liverpool leder 3-1, for de fleste var denne kampen avgjort. På corner etter 72 minutter er Milner nær ved å sette spikeren i kisten. Boruc plukker ned ballen, beveger seg innover i mål, men klarer med en centimeter å holde ballen i spill. Her var det nok teknologien som reddet hjemmelaget.

Med et kvarter igjen å spille, kommer hjemmelaget på en kontring. Fraser spiller ballen til Wilson på høgre side, den blir slått inn i feltet til Afobe som fomler ballen bakover. Der står Fraser å venter, før han setter den sikkert ned i hjørnet, 2-3 er stillingen å kampen er igjen åpen. Bare tre minutter senere, i det 79 spilleminutt får Fraser et frispark. Det blir slått inn i feltet, klarert, nytt innlegg. Der står Steve Cook og dunker ballen i mål til 3-3. Ryan Fraser har spilt 25minutter, konstant trussel for bortelaget. Involvert i 3 av 3 mål så langt for Bournemouth, ganske forventet så får denne mannen Man of The Match over høytaleranlegget. På overtid har hjemmelaget en corner, det ender opp i et skudd fra distanse, som Karius må gi retur på. Der står Ake, som får ballen i mål. Bournemouth har stilnet alle Liverpool supportere. Det ender 4-3 til hjemmelaget, etter en fantastisk omgang.