LSK klar for Obos i 2020. En institusjon i norsk fotball rykker ned.

219
Eliteserien logo

Åråsen var dekket for et drama. Start ledet 2-1 etter den første matchen i Kristiansand. Kampen var helt åpen. Det så meget lyst for Fugla etter 60 min. Melgalvis til 4-0.

Da trudde jeg at det var klart. Men fotball er en sport der du ikke kan ta noe for gitt.

Sørlandet fikk en ny helt i Martin Ramsland. Tre scoringer i løpet av seks små minutter.

Det gikk fra full jubel på Kanaritribunen til helsvart. Åråsen gikk fra å være klar for fest til og bli en stadion i opprør. Spillerne og støtteapparatet var i sjokk. Trener Nordlie stod på banen helt lamslått. Ingen trodde det var sant. Samtidig eksploderte Sørlandet i glede. Det er bare å gratulere Start med opprykk.

- Annonse -

I dag våknet Lillestrøm til en ny tilværelse. Obosliga klubb. Og media bruker det for det er verdt. Klubben blir mobbet av tyske Kicker. De skriver om Ramsland og hans hattrick og at han skjøt LSK ned i 1. divisjon.

Klubben opplever en krise. Spillerne er i sjokk. Målscorer Melgalvis måtte ha trøst fra vaktene etter kampslutt. Danske Salquist sier i et intervju med Romerikes blad at han skammer seg. Legenden Frode Kippe med over 440 kamper for klubben opplevde å rykke ned i hans siste kamp som spiller. Til Aftenposten sier han at høsten har vært tung og at det som skjedde i går kveld var uvirkelig. Fredrik Krogstad sa til Aftenposten at han var skuffa og fikk lyst å legge opp. Det er en klubb han er glad i, og han trudde ikke han skulle spille i Obosligaen. Han avsluttet med å si at det er en skandale og at han ikke ville tenke på neste år enda.

Fansen reagerte spontant. De var rasende og spillerne måtte ha politieskorte i garderoben og ut av stadion. Spillerne ble skjelt ut etter noter. Det kan jeg godt forstå. Men dette nedrykket skyldtes ikke bare spillerne. Det er et trenerteam og et styre bak som må ta et skikkelig oppvaskmøte før jul. Det trengs en ny giv. Og så kommer et nytt spørsmål. Klubben trenger en ny trener. Skal Nordlie fortsette eller ikke?

Norsk eliteserie blir ikke det samme i 2020. Vi går glipp av landets nest betente hatoppgjør og vi får ikke se landets beste fans.

Men er Fugla tilbake i 2021? Både Viking og Brann har rykket ned og kommet tilbake med gode resultater. Så for Kanarifansen må de bare fortsette å ha trua.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -