LSK rykket ned etter drama – Start klar for Eliteserien

158
Eliteserien logo

IK Start havnet under 4-0 borte mot Lillestrøm. Men tre scoringer av Martin Ramsland på seks minutter sendte LSK ned i OBOS-Ligaen.

Start hadde 2-1 å gå på fra lørdagens første oppgjør i Kristiansand, men bare litt over ett minutt var gått da LSK tok føringen. En ufarlig pasning fra Thomas Lehne Olsen fant Simen Kind Mikalsen like utenfor 16-meteren. Han fikk all verdens tid og hamret til med venstrebenet, og ballen smøg seg mellom beina på Start-forsvarer Lowe og i mål.

Thomas Lehne Olsen har ikke vært en målgarantist for LSK denne sesongen, men fikk stå helt alene inne i feltet og heade ballen mot mål midtveis i omgangen. Lowe fikk hodet på ballen og fintet ut egen målvakt Det så veldig lyst ut for hjemmelaget etter at dem ledet 4-0, da det gjenstod et kvarter av kampen.

Etter 76 minutter kom reduseringen til 1-4 da Martin Ramsland vant en hodeduell og styrte ballen i mål. Det var den førte virkelig sjansen til Start. Et par minutter senere var Ramsland frampå igjen og skapte ny spenning i kampen med sin andre fulltreffer. Fremdeles var det LSK som spilte Eliteserien 2020. Men det viste seg at det skulle ikke skje. For i det 82 minuttet kom 4-3 og målet som fikk det til å koke på bortefeltet, og en vanvittig nedtur for hjemmefansen.

På tampen av oppgjøret kastet LSK-fansen flere røykbomber ut på banen. Det førte til flere minutters utsettelse. I tillegg hørtes flere høye smell fra tribunen.

– Et mirakel

Den store helten, Martin Ramsland var naturlig nok i kjempehumør etter kampen.

– Det jeg har vært med på er helt utrolig. Fra den tyngste følelsen du kan ha på 0-4 til dette her, sier han med dansende lagkamerater rundt seg i garderoben.