Før den avgjørende kampen mellom LSK og Start

244
Eliteserien logo

Eliteserielagene har de siste seks årene overlevd kvaliken når de har spilt, den avgjørende kampen på eget gress. Det gir gode forhåpninger for Lillestrøm-fansen.

 

Eliteserie-kvalik. Etter en thrilleravslutning måtte LSK ut i kvalik for å overleve i Eliteserien denne sesongen. Det var ikke helt uventet. Kanarifuglene har levd farlig de siste sesongene, men har klart å redde seg på tampen av sesongen. I år klarte de det ikke helt, og havnet i kvalik.

Klubben ga Jørgen Lennartsson sparken etter siste serierunden, men det ble ikke noe umiddelbar suksess ved ansettelsen av Tom Nordlie i første kvalik-kamp. Lillestrøm tapte 1-2 i Kristiansand, og spilte ingen god kamp. Selv om det ble avgjort på en mulig dommerfeil.

Håpe er på hjemmelagets fordel

- Annonse -

Kanarifansen kan likevel finne håp i at eliteserielagene de siste årene ikke har rykket ned så lenge de har spilt den siste og avgjørende kvalikkampen på hjemmebane.

Stabæk tapte 0-1 borte mot Jerv i kvaliken i 2016, men slo tilbake på Nadderud og vant 2-0. Året før spilte Start 1-1 mot Jerv i kvaliken i Grimstad, men hjemme i Kristiansand vant de komfortabelt 3-1. Sandnes Ulf hadde også hjemmekamp til slutt i 2012, men de vant både borte og hjemme mot Ull/Kisa.

Skjebnedagen er kommet

Ved et eventuelt nedrykk er 45 år på toppnivå over for denne gangen. Etter tapet på Sørlandet lørdag kveld er utgangspunktet før returmøtet klart: LSK må vinne 1-0 på Åråsen stadion eller med to måls margin for å spille i Eliteserien neste sesong.

Tolv strake uten seier for LSK nå. Sist romerikingene vant en fotballkamp viste kalenderen 25. august. Da slo de Haugesund 2-0 borte, men det er enda lenger siden de vant hjemme på Åråsen. Da må man helt tilbake til 12. august. Den gangen slo de Mjøndalen 3-2.

Start har skaffet seg et perfekt utgangspunkt før returkampen på Åråsen, men de har ikke imponert på bortebane i høst. Sørlendingene tapte to av de fire siste kampene. De gikk blant annet på et flaut 0-4-tap mot HamKam på Hamar.

Klubben har brukt masse penger de siste årene på å bygge opp et slagkraftig lag på Sørlandet, men rykket ned før denne sesongen til OBOS. De var en av opprykksfavorittene før sesongen, men maktet ikke å ta en av de to direkte opprykksplassene. Jeg tror de må belage seg på en ny sesong på nivå 2.

Elite

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -