Lyn 1896 signerte spiller fra OBOS-LIGAEN

291
Jo Nymo Matland er klar for spill i Lyn 1896 FK. Foto: Wikimedia Commons/ @Jarvin

Lyn 1896 FK har hentet Jo Nymo Matland (34) fra HamKam og blir den mer rutine i et ungt Lyn-mannskap.


Det bekrefter Osloklubben selv på sin hjemmeside. Kontrakten strekker seg ut 2022-sesongen. Spilleren som står skrevet med 250 kamper på toppnivå i norsk fotball, han har også erfaring etter et noe mislykket opphold i Belgisk fotball. I Lyn vil han bli tildelt draktnummer 8. Nummeret har vært fredet siden 2016.

Klassesignering

Signeringen av Jo Nymo Matland beviser nok engang at klubben mener alvor kommende sesong. Mange mener han også innehar Norges beste venstrebein i Tromsøværingen. Det er noe Lyn 1896 FK vil få brukbar nytte av i seriespillet kommende sesong. Nå skal han i tiden fremover skal han ikle seg rødt, hvitt og blått-drakten. 

– I dag har vi gleden av å presentere Jo Nymo Matland som Lyn spiller. I et ungt og fremadstormende lag så er det viktig å få inn noen skikkelig rutinerte herremenn som vet hva gamet dreier seg om og samtidig ta vare på og hjelpe til med å videreutvikle våre yngste menn, skriver Lyn på sine hjemmesider.

Forsvarsspilleren har tidligere spilte i Tromsø, Tromsdalen, Sarpsborg 08, Aalesund, Royal Antwerp, Sporting Hasselt, Brattvåg, HamKam. Lyn har denne sesongen virkelig vært på offensiven når det kommer til forsterkninger foran kommende sesong. Blant annet har spillere som Peder Nomell, Anwar Pellegrinho, Sander Nordeide, Even Hatling inn portene på klubbhuset på kringsjå. 

I tråd med klubbens filosofi

- Annonse -

Klubben skriver at signeringen av Jo Nymo Matland er i tråd med klubbens fotballfilosofi. Hvor de ønsker samspillet mellom unge og rutinerte spillere velkommen inn i «Kohorten». Veldig viktig med rutinerte spillere, krydret med ungdommelig mot i spillertroppen. 

– I tråd med våre tanker i Lyn-modellen, hvor samspillet mellom rutine og unge talenter er en viktig faktor for å lykkes, har vi nå lykkes med å få inn nettopp en som har mye å bidra med og samtidig er en ledertype som skal være med å styre skuta i riktig retning. Samtidig har han kanskje et av Norges beste venstrebein som bidrar til en trussel i enhver dødball situasjon, skriver klubben videre.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -