Årdal berget et poeng i en kamp Lyn styrte fullstendig

279
Lyn 1896 FK med storseier før cupoopgjøret mot Vålerenga på Bislett.

(Fotballnerd.no/Kringsjå Kunstgress: (Lyn 1896 FK – Årdal FK 1-1) Lyn var det klart beste laget i oppgjøret, men må ta til takke med et poeng i oppgjøret.

Åpningsminuttene startet med et vanvittig Lyn press. På et solfylt kringsjå kunstgress- hvor, jemmelaget fikk mye spillerom på høyrekanten, og ved flere anledninger var dem farlig frempå.

Enveis kjøring fra hjemmelaget

Men etter ti minutter spilt kommer tidens sjanse for hjemmelaget, etter flott forarbeid av Erik Haugstad som finner Nyemah Brownell som på en merkelig måtte ikke får satt ballen bak Årdal- målvakten.

Sjansebonanza og tidenes bom

Lyn fortsatte det enorme enveis kjøringen. Etter tjue minutter kommer tidenes bom fra hjemmelaget. Og nok en gang er det nevnte Brownell, som setter ballen like utenfor stolpen til Årdal-målvakten. Gjestene var knapt over sin egen banehalvdel de første 20 minuttene av første omgang.

Årdal virket redd i det meste de foretok seg fremover i banen, det godt hjulpet med et godt Lyn lag som fortsatte det enorme press-spillet som de åpnet oppgjøret. Gjestenes muligheter lå i at hjemmelaget sto veldig høyt i banespillet, noe som kunne ha straffet seg etter halvtimen spilt når innbytter Jesper Eldegard kommer frempå på venstresiden og slår ballen inn i sekstenmeteren til hjemmelaget. Dog kommer ingen andre en Lyn-målvakten Øyvind Knutsen.

Like før pause er det helt utrolig at ikke hjemmelaget leder denne kampen. Etter en omgang med fullstendig overkjøring av gjestene fra Sogn og Fjordane. Bortelaget var nesten ikke frempå, men fire minutter før pause kunne Årdal ha tatt ledelsen. Men alt for passivt i det oppbyggende spillet. Lagene gikk til pause på stillingen 0-0, noe som i seg selv er ett under.

Fortsatte med overkjøring

Like etter pause var hjemmelaget frempå nok engang, men denne gangen dømte dommeren for et frispark til gjestene fra Årdal. Noe som så helt korrekt ut fra det lange holde. Lyn var det klart beste laget.

Årdal berget et poeng

Tjue minutter før slutt ble så Anwar Pellegrino kastet innpå. Det skulle vise seg å være den forløsende. Like etter gikk hjemmelaget opp i en fortjent ledelse etter scoring av Henrik Elvevold. Og det kan ikke sies, mer en fortjent for hjemmelaget som styrte kampen fra første minutt.

Etter scoringen roet tempoet seg noenlunde. Selv om hjemmelaget styrte oppgjøret slik dem ville før kampstart. Det virket som gjestene mest hadde lyst til å komme seg på bussen hjemover. Mens hjemmelaget ville ha flere scoringer. Fem minutter før slutt får gjestene et frispark fra drøye 40 meter. Ballen har perfekt retning mot Lyn-målet, men der er Øyvind Knutsen frempå og får kontroll på ballen.

Ett minutt før nitti minutter, kommer utligningen for gjestene. Etter at dommeren peker på straffemerket. Årdal-spilleren blir revet ned innen for sekstenmeteren. Straffeskytteren til gjesten gjør ingen feil og banker ballen bak en sjanseløs Øyvind Knutsen i Lyn-målet.  Etter utligningen ble det full fyr i kampen, og hjemmelaget dundret i angrep for å få seiersmålet.

Flere scoringer blir det ikke i oppgjøret mellom lagene. Lyn kan føle seg skuffet for dem dominerte kampen fra start til mål mot et svakt Årdal. Som på sin side bør være veldig tilfreds med et poeng i borte mot Lyn i Oslo. Dermed står Lyn med 2 poeng etter to runder av årets sesong.