Målfest etter pausen da Molde slo Sarpsborg: – Spiller god fotball

206
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

(Molde – Sarpsborg 4-1) Etter en målløs førsteomgang, sikret Molde tre poeng mot Sarpsborg med fire nettkjenninger etter pausen.

Molde hadde ballen mest i de første 45 minuttene, mens Sarpsborg var godt organisert defensivt. Begge lag skapte noen farligheter, uten at det ble mange store målsjanser før pausen. Dermed endte førsteomgangen uten nettkjenninger.

– Vi starter kampen greit, og er solide bakover i førsteomgangen. Vi prøver å sette et høyt press på Molde og kommer til noen halvsjanser, sier Sarpsborgs Nicolai Næss til Fotballnerd.no.

Lagkameraten Bjørn Inge Utvik er enig med Næss.

- Annonse -

– Vi spiller en nokså god første omg. Tette bakover, gjør det vanskelig for Molde og så får vi til litt tendenser offensivt og skaper litt halvsjanser, sier han.

Målfest etter pausen

Rett etter pausen tok det imidlertid kun fem minutter før Ohi Omoijuanfo avsluttet et sterkt angrep og sendte Molde i ledelsen. Kun minutter tidligere kunne Anton Jonsson Saletros ha sendt Sarpsborg i føringen da han satte ballen til siden for mål alene med Oliver Petersen. I stedet for Sarpsborg-scoring ledet Molde med to mål ti minutter etter pausen: Erik Ulland Andersen doblet ledelsen med et smart frispark i nærmeste hjørne.

– Ut i andreomgangen blir vi litt passive og slipper inn altfor lette mål, men vi hadde en stor sjanse ved Anton tidlig som kunne endret kampbildet, mener Næss.

I det følgende hadde Molde god kontroll uten å skape store muligheter. Da sjansen bød seg et kvarter før slutt var vertene effektive og avgjorde kampen ved Martin Bjørnbak. Kristian Fardal Opseth hælsparket ballen i mål for Sarpsborg ti minutter senere, før Birk Risa scoret kampens siste mål på overtid.

– Fullt fortjent

– Vi er veldig fornøyde med dagens kamp. Jeg føler vi kontrollerer og spiller god fotball egentlig hele kampen. Sarpsborg forsvarer seg tett og kompakt, men i andre omgang blir det mer og mer rom og vi klarer å utnytte det på en bra måte. Viktig seier for oss for å henge med i toppen, sier Moldes Kristoffer Haugen.

For Bjørn Inge Utvik er det heller ikke tvil om at hjemmeseieren var fortjent.

– I andreomgangen er vi ikke på fra start og Molde får et tidlig mål. Det gjør at vi må gå litt høyere og dermed får Molde enda mer rom å angripe i, og det straffer de oss hardt på! Det var en fullt fortjent seier til Molde, så må vi stramme opp litt bakover igjen og luke bort noen enkle baklengsmål. På plussiden tar vi med oss at Opseth scorer et fint mål, analyserer han.

Etter åtte kamper har Molde dermed 17 poeng, to færre enn serielederne Bodø/Glimt. Sarpsborg har seks poeng etter like mange kamper. På søndag tar Molde imot Stabæk, samtidig som Sarpsborg spiller borte mot Rosenborg.

Norsk fotball diskuterer du i vår Facebook-gruppe: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -