Bodø/Glimt smadret Strømsgodset: – Et fokus og en energi som gjør oss solide

242
Erik Botheim feirer en scoring tidligere i år. Bilde: Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

(Bodø/Glimt – Strømsgodset 7-2) I et fyrverkeri av en kamp vant Bodø/Glimt med store sifre over Strømsgodset. Allerede til pausen var kampen avgjort.

Ulrik Saltnes’ scoringer etter fem og femten minutter sørget for at vertene tidlig ledet med to mål. Selv om Strømsgodsets Moses Mawa hadde muligheten til å utligne et par minutter etter Saltnes’ første scoring, var det Glimt som imponerte. Vertene satte til tider stort press på Strømsgodset, hadde flere fine angrep og skapte store muligheter.

Etter en halvtime økte Ola Solbakken ledelsen etter et innlegg, og rett før pausen slo målscoreren et presist innlegg mot bakerste stole der Erik Botheim stanget ballen i mål. Allerede før pausen var kampen dermed avgjort i hjemmelagets favør.

Sjansebonanza etter pausen

I andreomgangen ble det sjansebonanza på Aspmyra. Strømsgodset kom til et par målsjanser, mens Bodø/Glimt skapte mulighet etter mulighet og kunne ha scoret flere mål.

- Annonse -

Til tross for mange store sjanser tok det 25 minutter før omgangens første scoring kom. Hugo Vetlesen økte Glimts ledelse til 5-0. Drøye ti minutter senere scoret Mikkel Maigaard Strømsgodsets første mål for dagen. Lasse Nordås scoret Glimts neste mål kort tid senere – 19-åringens første mål for Glimt etter overgangen fra Strømmen.

– Beskriv hvordan det var og åpne målkontoen for Glimt og hvor viktig den var for deg?

– En herlig følelse! Det var selvfølgelig veldig deilig. Akkurat hvor viktig den var er det vanskelig å svare på, sier Nordås til Fotballnerd.no

– Jeg ser Sondre Fet kommer rettvendt, og jeg starter løpet deretter løpet og får en perfekt pasning igjennom. Så får jeg såpass med tid at jeg rekker å se at keeper beveger seg mot sin høyre og jeg setter den derfor i nærmeste, forklarer Nordås.

I sluttminuttene scoret Axel Lindahl også sitt første for Glimt, før gjestenes Gustav Valsvik stod for kampens niende og siste mål. Lindahl var også selvfølgelig storfornøyd med sin scoring.

– Det var veldig kult med min første scoring i dag, og det kommer flere, sier en fornøyd Lindahl til Fotballnerd.no

– Ordentlig gøy

– Det var veldig likt som sist egentlig! Vi har et fokus og en energi som gjør oss veldig solide. Ordentlig gøy, sier tomålsscoreren Ulrik Saltnes.

– Tenker du dere nå er der dere var i fjor spillemessig?

– Nei, det nytter ikke å skulle verken gjenskape eller sammenligne. Jeg tenker vi var gode i dag, og det er det.

Med 19 poeng etter åtte kamper leder Glimt Eliteserien. Strømsgodset har sju poeng etter seks kamper. På søndag spiller Glimt i Oslo mot Vålerenga, mens Strømsgodset spiller derbyet borte mot Mjøndalen.

Norsk fotball diskuterer du i vår Facebook-gruppe: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -