Målfest på Selhurst Park

277

Da Liverpool besøkte Crystal Palace lørdag kveld i Premier League’s 10 runde, ble det en fantastisk målfest. Liverpool var favorittene før kamp, selv om Crystal Palace er et sterkt lag på eget gress. Før kveldens kamp lå hjemmelaget på en 12. plass, mens Liverpool lå på delt 4. plass sammen med Tottenham som spilte uavgjort 1-1 mot regjerende mester tidligere i dag.

16 minutter spilt når Liverpool åpner scoringfesten på Selhurst Park, etter et massivt spilleovertak det første kvarteret. Coutinho chipper ballen herlig gjennom til Alberto Moreno som legger ballen til Emre Can på et touch, og tyskeren banker ballen ned i lengste hjørne til 0-1.

Crystal Palace svarer imidlertid nesten umiddelbart, når James McArthur får en gavepakke fra Liverpool’s Dejan Lovren som prøver å klarere ballen. Klareringen er håpløst, og McArthur lurer seg inn og header ballen over Karius som prøver sitt beste å hoppe opp å blokkere headingen til Crystal Palace spilleren. 1-1 etter 18 minutter.

Dejan Lovren var involvert i 3! av 6 scoringer i kveldens kamp. Bildet er henter fra: Daily Mail.

22 minutter spilt når Liverpool får et hjørnespark. Coutinho slår et flott innlegg som Dejan Lovren stiger høyest på, og stanger inn 1-2 til Liverpool. Lovren retter opp igjen sin egen feil, og Liverpool er nok en gang i ledelsen. De neste 11 minuttene er det Liverpool som styrer spillet, og som kommer til flere gode muligheter til å øke ledelsen på Selhurst Park. Men etter 33 minutter er det nok en gang James McArthur som sjokkerer Liverpool. Crystal Palace spilleren stiger til værs etter et innlegg fra Zaha og slår Lovren i hodeduellen og stanger inn 2-2. To mål på hode for McArthur. Det er det ikke ofte man ser!

James McArthur med to mål i kveldens kamp.

Liverpool fortsetter å styre kampen også etter Crystal Palace’s utligningsmål, og etter 44 minutter slår Coutinho nok et fantastisk hjørnespark. Denne gangen er det den andre stoppren til Liverpool som stiger til værs og stanger inn en ledelse. Joel Matip scorer sitt aller første Liverpool mål, og Liverpool leder 3-2 til pause.

Joel Matip scoret sitt første Liverpool mål ikveld. Bildet er hentet fra: The Telegraph

I andre omgang er Crystal Palace mye mer med, og kampen bikker frem og tilbake sjansemessig. Etter 70 minutter føler Wilfried Zaha seg snytt for et straffespark av dommeren, når han blir løpt overende av Emre Can. Dommer Marriner er sikker i sin sak, og vinker spillet videre til Liverpool’s store glede. For bare minuttet senere blir Roberto Firmino spilt helt alene gjennom, og alene med Steve Mandanda er brasilianeren sikker og chipper ballen elegant over den franske sisteskansen til 4-2. Kampen ender 4-2 til Liverpool, som nå ligger på delt 1. plass sammen med Manchester City og Arsenal på 23 poeng.

Coutinho ble kåret til banens beste, og etter kamp takket Dejan Lovren brasilianeren for det strålende innlegget som sørget for at Lovren kunne stange ballen i mål.