Manchester City med et godt borteresultat i Paris.

164

PSG tar imot Manchester City som spiller sin første kvartfinale i CL. Mange hadde PSG som favoritter på hjemmebane, men de klarte ikke å dominere og styre kampen som forventet. Det ender 2-2 og det er et godt resultat for Manchester City. 2 bortemål er godt å ha med, noe som betyr at PSG må angripe for å vinne kampen neste uke på Ethiad i Manchester.

Kampen starter frisk, allerede etter et halvt minutt er David Luiz i dommerens bok. En klønte holding av Aguero rett utenfor 16 meteren mot cornerflagget. Holdingen skjer fordi Luiz ikke er oppe i situasjonen og kommer på etterskudd. Etter 6-7 minutter får vi en situasjon der hele Paris roper på straffe. Matuidi er igjennom alene og blir hindret av Fernandinho. Straffe synes jeg, men det er nok ulike meninger om det. Hadde dommeren blåst straffe der, så måtte han også ha gitt rødt kort. (Howard Webb i studio mente det ikke var straffe). I forhåndsomtalen snakket vi om at midtstopperne til City kunne være lagets svakhet i dag. Dette var det første eksempelet på veldig svak markering. Etter 13 minutter blir det straffe til PSG. David Luiz blir felt av en litt uheldig Sagna. Luiz lar beinet bli hengende igjen. Han søker helt klart den straffen. Etter reprisene synes jeg den var feil idømt. Zlatan gjør seg klar og Hart redder. Ikke den beste straffen vi har sett fra svensken, men redningen var god. Det blir corner og etter litt fram og tilbake havner den på hodet til Zlatan, men Hart er der igjen. Etter 20 minutter er City på farten. Et innlegg fra De Bruyne treffer lille Silva på hodet, men det er nok ikke styrken til David Silva, men det er en god mulighet. 3 minutter senere får vi et nytt eksempel på markeringssvikt og plasseringsfeil i midtforsvaret til City. Zlatan kommer alene gjennom og han prøver å løfte over en utrusende Hart, og ballen går like over. Zlatan er ikke så giftig som han pleier så langt. Etter 39 minutter får City muligheten på en kontring. Fernandinho spiller fri De Bruyne som er nådeløs og banker inn 1-0 til gjestene. Herlig scoring. Gleden ble derimot kortvarig. To minutter senere blir det utligning for vertene. Dette er en IKKE SJANSE. Utspill fra Hart (5 meter) som spiller kort ut til Fernando. Hart peker ut mot høyre, men Fernando går andre veien og spiller ballen rett i beinet på Zlatan og i mål. Skikkelig tabbemål, men Zlatan tar med seg de også. 1-1 etter første omgang.

Andre omgang starter med et visst initiativ til hjemmelaget. De har føringen og eier ballen mye. Etter en times spill skal de få belønning etter en corner som havner på hodet til Cavani. Hart må ut i full strekk, men returen går rett i beina på Rabiot som setter lett inn 2-1. Men City har ikke tenkt å gi opp. Etter 72. minutter får vi et innlegg fra høyre. Litt klønete forsvarspill fra Luiz og Silva og Fernandinho kan sette inn utligningen. Det ender 2-2 og det er absolutt et bra borteresultat for City som må sies å ha en viss fordel i forhold til avansement. Men returoppgjøret neste uke vil bli spennende.

Paris Saint-Germain: Trapp – Aurier, Silva, Luiz, Maxwell – Rabiot, Motta, Matuidi – Di María, Ibrahimovic, Cavani.
Manchester City: Hart – Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy – Fernando, Fernandinho – Navas, De Bruyne, Silva – Aguero.