Molde er videre i UEFA Europa League

117
Eirik Ulland Andersen ble den store spilleren for Molde med begge scoringene i 2-0 seieren over Hoffenheim. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Det var ikke mange som levnet Molde noen sjanser i returoppgjøret av sekstendelsfinalen i UEFA Europa League mot Hoffenheim, men for en kveld det ble for moldenserne.

Det var en voksen oppgave som ventet Molde på Rhein-Neckar-Arena. Utgangspunktet var enkelt. Molde måtte så og si vinne kampen ettersom det endte 3-3 i første oppgjør i Spania.

Som i første kamp så åpnet Hoffenheim best, men det kunne se ut til at Molde hadde brukt tiden godt på treningsfeltet i Spania. Det skulle gå 15 minutter før den første sjansen til Hoffenheim. Andreas Linde redder mesterlig etter at Hoffenheim slår et frispark som blir headet videre. Minuttet etterpå smeller det igjen, men skuddet går like utenfor.

Etter 20 minutter så skrur Erling Knudtzon på turboen, han driver ballen fremover på høyresiden og finner Eirik Ulland Andersen ute på venstresiden. Han tar med seg ballen, skjærer innover i banen og fra utenfor 16-metereren curler han ballen ned i høyre hjørnet. 1-0 til Molde.

Etter scoringen så tar Hoffenheim mer og mer over banespillet. Samtidig så er Molde disiplinærte i sitt forsvarsspill, men etter 29 minutter så glipper det litt og Andreas Linde får opp en hånd på headingen som har god retning. Fantastisk reaksjon fra svensken, i det som nesten er utligningen.

Som i starten av første omgang så er det også Hoffenheim som tar kommandoen i starten av andre omgang.

48 minutter spilt så kommer ikke Sinyan godt nok oppi Dabbur som får fyrt av et skudd, men nok en gang så parerer Linde mesterlig. Molde fortsetter å mure igjen bakover og holder rammen mesterlig. Baumgartner går av og blir erstattet av Andrej Kramaric, en tydelig forbannet Baumgartner som ikke har fått til noe verdens ting. Molde sender innpå lynraske Mathis Bolly til fordel for Bjorn Sigurdarson, tydelig at kontringene skal være Molde sitt våpen resten av kampen også.

De siste femten minuttene så blir det trafikk foran Andreas Linde sitt mål. Hoffenheim kommer til en rekke farligheter, men svensken har bestemt seg for å holde buret rent i kveld. Som så ofte skjer så er det Molde som får en siste kontringsmulighet på overtid. Eirik Ulland Andersen kommer alene med Oliver Baumann, drar seg forbi han og setter ballen i tomt mål.

Molde vinner dermed 2-0 borte og 5-3 sammenlagt over Hoffenheim. En fantastisk lagseier, men i kveld er det vanskelig å ikke trekke frem matchvinnerne i hver sin ende, Andreas Linde og Eirik Ulland Andersen.

Jubelscener fra garderoben etter kampen (Molde, Twitter)

I morgen kl 13:00 trekkes åttendelsfinalene. Hvilket lag håper du at Molde trekker opp av hatten?