Molde videre i Europaligaen som gruppevinner

652
Europa League

Molde avsluttet et imponerende gruppespill med 1-1 mot Ajax i Amsterdam. Dermed står Moldenserne igjen som gruppevinner.

Molde som kom fra to meget sterke bortseire mot Fenerbahce i Tyrkia, og mot Celtic i Skottland, ville være sikret gruppeseier om de tok minimum ett poeng fra Ajax på gruppespillets siste dag.

Ajax tok ledelsen ved en tidlig scoring fra Van de Beek etter 14 minutter. Ajax som selv måtte vinne kampen, var også avhengig av at Ronny Deilas Celtic slo Fenerbahce i Tyrkia.

Molde brukte ikke veldig lang tid på å svare nederlenderne. Etter 29 minutter vartet de opp med et frekt corner-trekk hvor fem mann startet fra bakre stolpe og inn. Etter litt klabb og babb, endte ballen hos Harmeet Singh som banket ballen i nota via en Ajax-spiller, og dermed sto det 1-1.

Ajax styrte det meste av banespillet, men klarte aldri å få inn vinnermålet, til tross for noen gode muligheter. Dermed endte oppgjøret 1-1, og Molde sikret seg 1.plassen i gruppa.

Stolt Solskjær

Ole Gunnar Solskjær tok over treneransvaret på Aker Stadion midtveis i gruppespillet, og har dermed ikke vært med på hele reisen. Det var likevel en mektig imponert, og ikke minst stolt Solskjær som pratet til TV2-sporten etter kampen.

– Vi har tre kamper på bortebane, hvor vi tar med oss poeng i alle sammen. To seirer og en uavgjort. Og det er uavgjort en måned etter av serien i Norge er ferdig. Det er en bragd. Jeg synes guttene har prestert opp mot sitt beste. De har ikke overprestert, men nytt og lært av disse kampene her. Det er imponerende, sa Molde-treneren.

Solskjær hadde ikke aning over hvem som ble nummer to i de andre gruppene, og hadde dermed ingen klar ønskemotstander i 16-delsfinalen.

Blant annet lag som Valencia, Borussia Dortmund, Marseille og Villareal kan bli trukket opp mot Molde.

Trekningen skjer førstkommende mandag klokken 13.00.

Ingen seier for Rosenborg

Rosenborg spilte senere på kvelden bortekamp mot ukrainske Dnipro. Trønderne sto med to uavgjort og tre tap før kveldens siste kamp, og hadde uansett ingen sjanser til å avansere videre fra gruppespillet.

De ville likevel reise derfra med æren i behold, men dette var ikke dagen for laget som tok dobbelen med ligagull og cupgull i årets sesong.

Etter 15 minutter brant Pål Andrè Helland straffesparket som kunne sendt de opp i en tidlig 1-0 ledelse. I stedet satte Dnipro ballen bak Andrè Hansen 20 minutter senere, før de til slutt også scoret 2-0 og 3-0 i andre omgang.

Rosenborg endte dermed sist i gruppe G med to poeng.