Moneyball: Hva vil seier bety for Manchester U på onsdag?

139

Handler kampen om heder og ære? Eller handler det primært om premiepenger? Skal gi en kort forklaring om hva som står på spill denne onsdagen i april.

En sjette plass i PL (tall fra 2018) vil bety at United får 30 mill £. City får 40 med seier i årets PL. Kanskje ingen enorm forskjell sånn umiddelbart, men det vil bety at United ikke er kvalifisert for CL. (Det er premiepenger for plassering i PL.)

Kvalifisering for CL betyr direkte 12.7 millioner €. i premiepenger. I neste sesong kanskje langt mer, det øker betydelig hvert år.

I gruppespillet får man godt betalt for seier, litt mindre for uavgjort og ikke noe for tap. 1.5 mill. Euro for seier og 0.5 mill. Euro for uavgjort.

- Annonse -

Avansement videre gir også betydelig med premiepenger. Til sammenligning fikk Manchester United i fjor, etter tidlig å bli slått ut, 38.6 millioner Euro.

De resterende premiepengene er slik. Kvalifisert for:

Åttendedels finale: 6.0 millioner Euro.

Kvartfinale: 6.5 millioner Euro.

Semifinale: 7.5 millioner Euro.

Finalist: 11.0 millioner Euro.

Vinner: 15.5 millioner Euro.

Så kommer også noe som kalles TV-POOL. Den fordeler seg slik prosentmessig:

40, 30, 20, 10. etter plassering i Premier League sesongen før.

5. plass får ingen premiepenger. Totalt 69.2 mill Euro til fordeling (husk at jeg forholder meg til 2018).

Klubbene får også utbetalt pengepremier etter prestasjoner i Champions League. Her er det også 69.2 mill Euro som deles ut. Manchester City gikk til kvartfinale i 2017/18 og fikk 14.7 millioner Euro.

Av disse premiepengene får Celtic 15.4 millioner Euro i tillegg bare for å være en del av den samme avtalen. De kvalifiserte seg for Champions League, tapte de fleste kampene og fikk 31.7 millioner i Premiepenger. Det kaller jeg en god avtale.

Tap på onsdag betyr dette for United (i forhold til Champions League): 

Ingen premiepenger i CL men omkring 20 mill Euro fra TV-POOL.

Denne sesongen vil Man United få omkring 50 mill Euro for sitt spill i Champions League. + Ca. 20 mill Euro for 2. plassen i 2017/18 i PL. Det er noe som kan fjernes fra neste års budsjett hvis det ikke ender med tre poeng på Old Trafford.

Har hørt United fans som håpet de kunne tape mot City og likevel sikre 4. plassen. Det er umulig. Neste helg møter de Chelsea. Den største fienden er ikke lenger Liverpool, den største fienden er dårlig økonomi og mange sesonger uten seier i Premier League, eller gode prestasjoner i Champions League. Den største fienden er en klubb som ikke fungerer. En klubb som har gitt Ole Gunnar Solskjær jobben med å snu det.

Manchester United møter på onsdag sin nemesis, seier betyr alt. Tap betyr katastrofe. Det betyr en økonomisk katastrofe. Uten seier må Man United kanskje selge spillere for å overleve i topp 6. Det handler ikke lenger om å bli blant de 4 beste. Den tiden er kanskje over.

Med tap i denne kampen vil City kanskje fortsatt ha inntekter på over 75 mill Euro neste sesong garantert. Med seier vil de inntektene øke betraktelig.

Man United vil sikre seg minst 50.0 mill pund ekstra med seier. Det betyr MYE.

En kamp kan avgjøre dette. En norsk trener og legende kan sette Man United tilbake på fotballkartet i England. Jeg støtter han 100%. 

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -