Før DFB-Pokal semifinalene

208

MÜNCHEN: DFB-Pokal semifinalene er på trappene den kommende uken, hvor Hamburger SV, RB Leipzig og Bayern München er de fire lagene som fortsatt er med i kampen om en plass i finalen.

I år vil vi få en ny vinner av den tyske cupen, ettersom tittelforsvarerne, Eintracht Frankfurt gikk på hodet ut i den første runden av cupen mot Regionalliga SSV Ulm (Südwest). Forrige sesongs tapende finalister Bayern München er regnet som enorme favoritter til å vinne DFB-Pokal denne sesongen, men noen form for overraskelser kan vi absolutt ikke utelukke.

Serielederne i 1. Bundesliga tar onsdag turen opp til Tysklands tiende største by Bremen, hvor de skal møte Werder Bremen for andre gang på noen dager, mens Hamburger SV tar i mot RB Leipzig tirsdag kveld. Vi i Fotballnerd.no er på plass på Weserstadion.

Hamburger SV – RB Leipzig

Hamburger SV er ikke inne i sin beste periode  i klubbens historie. De spiller for tiden i 2. Bundesliga , etter at de måtte ta til takke med nedrykk fra 1. Bundesliga for første gang i historien. Det tiltross klubben ligger på en andreplass i 2. Bundesliga, og nærmer seg opprykk til toppdivisjonen. Klubben fra Nord tyskland har imidlertid klart å kvalifisere seg til deres første DFB-Pokal semifinale på 10 år, og i morgen er de vertskap når de får besøk av RB Leipzig  tirsdag kveld.

RB Leipzig, derimot, ble grunnlagt i mai 2009 og de jakter sin første tyske cupfinale i klubbens historie.  Begge klubben står med fire oppgjør mot hverandre før morgendagens kamp. Hvor gjestene står med flest poeng, og er favoritter i oppgjøret mot 2. Bundesliga-klubben, ettersom gjestene har vunnet sine åtte siste bortekamper i alle konkurranser. Timo Werner og Yussuf Poulsen er deres farligste spillere, begge spillerne står med 18 scoringer denne sesongen, og må stoppes om HSV skal ha mulighet til å nå finalen.

Werder Bremen vs Bayern München

Gjestene Bayern München jakter både seriegull og cupen i år, etter en svært skuffende opptreden i Champions League denne sesongen. Sør tyskerne reiser til Bremen onsdag kveld for deres tiende strake semifinale og jakter klubbens 19. trofé i den tyske cupen. Werder Bremen har ikke nådd den tyske cupfinalen siden 2010 da de tapte 4-0 mot nettopp Bayern München. Klubben vant si siste pokal året før de tapte finalen mot Bayern, som også var klubbens sjette pokal i klubbens historie.

SV Werder Bremen slo ut Borussia Dortmund i forrige runde, før der gikk det utover Schalke 04. Bayern på sin side slett voldsomt i sin cupkamp mot 2. Bundesliga-klubben Heidenheim, som endte 5-4 til fordel for de tyske mesterne. Klubbens siste tap mot SV Werder Bremen kom tilbake  i september 2008.