Nordkoreansk regjering knebler egen fotballstjerne

281

Kwang-Song Han har hittil hatt litt av en drømmestart i italiensk fotball. I våres fikk han noen innhopp i Serie A i Cagliari og til og med scoret mot Torino i sitt andre kamp.
I sommer har klubben fra Sardinia sendt 19-åringen ut på lån til Perugia i Serie B. På lavere nivå har Kwang-Song fått mer spilletid og vist frem at han er en virkelig goalgetter. I serieåpning senket han Virtus Entella med 3 mål og har siden lagt to til. 5 på 6 kamper er jo toppscorer-sifrer, hvis han kan fortsette slikt.

Likevel, som i alle eventyr har fienden dukket opp. Og hvem annen enn den nordkoreanske regjeringen kunne ta rollen over?
Fotballspilleren, som har skapt sensasjon og vekket nysgjerrighet i Italia, var invitert til sendingen «La Domenica Sportiva» forrige søndag. Programmet er et av de mest kjente og populære på landets allmennkringkaster, fortsatt sett av mer enn 1 million mennesker på tross av sterk konkurranse av betal-TV.

Politikk blander seg i fotball

Det planlagte intervjuet skjedde aldri. Tidligere i ettermiddag fikk Han en telefon fra en eller en annen minister i Pyongyang som forbød han å være på TV.
Spørsmålene var allerede sendt til spilleren og de handlet vel om fotball og livet i Perugia, ikke noe vågelig eller politisk ukorrekt. Men regjeringen var ubøyelig om saken.
«Det var umulig å forhandle, for de vil snakke bare med Han. Situasjonen ble fort alvorligere og stram – forklarte Perugia-president Massimiliano Santopadre i en intervju til Torino-avis La Stampa – Gutten ble forståelig redd, for de har truet til å sende ham tilbake til Nord-Korea, hadde han deltatt i programmet».

Live på TV måtte Santopadre si en hvit løgn og påstå at Han ikke følte seg parat ennå til å håndtere lange intervjuer, særlig på italiensk. «Det finnes fortsatt mye Han må lære utenfor fotballbana».
Den ubehagelig leksen Kwang-Song Han har lært, eller gjenoppfrisket, er at Nord-Korea og Kim Jong-un står alltid på vakt.

- Annonse -

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -