Avd. 6: Analyser/fakta 22.runde: Salangen rykker ned – Fu/Vo med ny viktig seier

306

Salangen tapte hjemme 1-4 for Lørenskog, har 11 poeng opp til sikker plass når det gjenstår 12 poeng å kjempe om. M.a.o. laget må forberede seg på 4.div spill i 2018.

Det brenner et blått lys for Alta 2, som tapte 6-0 i Lillestrøm, og har 7 poeng opp til sikker plass, mens LSK 2 med denne viktige seieren, tok et lite steg bort fra nedrykksstriden.

Funnefoss/Vormsund tok en ny viktig seier, denne gangen borte mot Skjervøy. 2-1 seieren betyr at lagene bytter plass på tabellen grunnet målforskjellen: Nå er Fu/Vo over nedrykksstreken, mens Skjervøy er under.

Mjølner og Senja vant sine kamper og det skiller fortsatt 8 poeng mellom lagene i toppen av tabellen når det gjenstår 4 runder. Det går mot opprykk for Mjølner, men …..

Resultater 22.serierunde:

23/9: Sortland – Fløya 1-3

Arild Stoltz hos Sortland fikk rødt kort etter 90 min etter to gule kort i kampen. Sortland scoret først, men tapte til slutt 1-3 foran 200 tilskuere i Blåbyhallen

23/9: Skjervøy – Funnefoss/Vormsund 1-2

Fu/Vo tok en ny viktig seier, den andre på rad, da det ble 2-1 seier borte mot Skjervøy. Resultatet betyr at lagene bytter plass på tabellen – nå ligger Fu/Vo over nedrykksstreken, mens Skjervøy er under på dårligere målforskjell. Kim-Andrè Brenna scoret sitt 16 seriemål for sesongen og troner fortsatt øverst med 3 måls forsprang til Christer Johnsgård, fra Senja.

vi fikk følgende kampanalyse fra Otto-Alexander Tollefsen Dahl: – Det var en solid gjennomføring på bortebane for vår del. Skjervøy kom best i gang med kampen og scoret etter 20 minutter, den kom etter en andrebølge etter en dødball, noe som vi var klar over på forhånd, at de hadde mye trøkk der, men var ikke helt skrudd på fra start. Men det tok ikke lang tid før vi klarte å utligne, den kom under 1 minutt etter at de scoret ved Kim. Det skjedde ikke så mye mer før pause.

Så i 2 omg bestemte vi oss for å gå ut i 100 og ble belønnet med en fin scoring av Armin etter 52 min. Vi har full kontroll helt til de siste 20 minuttene, der vi blir trøkket litt bakover, siden de er tunge på dødballer, men vi blir med på krigen, og de klarer ikke å skape de store sjansene og vi vinner ganske fortjent. Vi kunne fort avgjort kampen tidligere med ett par store sjanser det siste kvarteret. Det var en meget viktig seier, og fortsatt er alt i våre hender. Nå møter vi et bra LSK 2 lag til mandag, som vil bli en spennende kamp, der det er mulighet for 3 nye poeng!, avslutter Dahl til fotballnerd.no

24/9: Salangen – Lørenskog 1-4

Salangen ble påført et nytt tap og klarer nok ikke å unngå nedrykk. En meget tynn teoretisk mulighet til å klare seg, men rimelig usannsynlig at det skjer

24/9: Senja- Skjetten 3-2

Kampens store helt og matchvinner ble Tobias Nymo Melseth, da han scorer 3-2 målet for Senja i det 90.min! Senja ledet 2-0 etter 48 min, men Skjetten kom tilbake og utlignet til 2-2 etter 69 min. Men Melseth ønsket å avgjøre kampen for Senja, som ligger fortsatt 8 poeng bak Mjølner, som nok ikke roter dette bort når det gjenstår 4 kamper

24/9: Skedsmo – Harstad 0-0

Ingen av lagene hadde noe spesielt å kjempe om der de ligger på tabellen. Det endte målløst i Skedsmo

25/9: Lillestrøm 2 – Alta 2 6-0

Begge lagene måtte vinne for å få muligheten til å fjerne seg fra nedrykksstriden, og det var hjemmelaget som på en overbevisende måte, som lykke med det i 6-0 seieren over Alta 2. Ebiye Moses scoret hatrick for LSK 2

25/9: Mjølner – Tromsø 2 4-2

Mjølner måtte vinne for å beholde forspranget på 8 poeng til Senja i toppen av tabellen, mens gjestene fra Tromsø måtte vinne for å komme seg bort fra nedrykksplass. Det var vertene som lykkes med sin 4-2 seier