Norges talentfabrikker, del 1

471

Norges talentfabrikker, del 1

Det finnes utallige talentfabrikker i Norge og her kommer de i tilfeldig rekkefølge

 

Mandalskameratene:

Mandal er en by som ligger sør for Kristiansnd i Vest-Agder. Start og Mandalskameratene har tidligere vært hete oppgjør, men nå som Start spille i Tippeligaen og Mandalskameratene i 3.divisjon er ikke det lenger noe «hatoppgjør».

- Annonse -

Mandalskmeratene har produsert en rekke spilllere til Start, men også til klubber rundt om i Norge. De seneste årene har Mandalittene produsert Steffen Hagen, Stefan Strandberg, Vegard Landaas, Atle Roar Håland, Terje Reinhardtsen, Mats Mørch, Brian Walltrip og Sven Fredrik Stray,

Vigør

Vigør er også en sørlandsklubb som har fått frem flere talenter. Klubben tilhører bydelen Hellemyr som er i Kristiansand. Spilere som Christer Kleiven, Lars Jørgen Salvesen, Kristoffer Hæstad, Rune Nilssen, Marius Johnsen, Espen Johnsen, Ynvar Håkonsen for å nevne noen. De flese har naturligvis gått videre til Start og er kanskje den beste talentfabrikken på Sørlandet.

Våg

Da har undertegnede nok en gang kommet til nok en sørlandsklubb. Denne gangen også til en Kristiansand-klubb. Avni Pepa, Espen Børufsen, Rolf Daniel Vikstø, Bård Borgersen, Sean McDermott.

Alle de overnevte har gått graene til Start, med unntak av sistnvnte som faktisk gikk direkte til selveste Arsenal via til Leeds U

Teie

Teie IF eller Teie Idrettsforening som er klubbens hele navn er Vestfolds nest største klubb. Bare slått av naboklubben Flint- Teie befinner  seg i Tønsberg, nærmere bestemt Nøtterøy. A-laget befinner seg i 5.dvisjon og trenes av tidligere Sandefjord Fotball assistenten, Thor Helge Fagernes.

Teie har fått frem flere gode spillere som Jørgen Jalland, Eirik Holmen Johansen, Øyvind Knutsen, Harald Dnielsen, Tobias Holmen Johansen. Jørgen Jalland er nok best for sin td i Sandefjord, Vålerenga og den rssiske toppklubben, Rubin Kazan.  Eirik Holmen Johnsen har vært en årrekke i Manchester City sammen med broren Tobias. Førstnevtne dro nylig til New York for å spille sammen med Diskerud og co. SIstnevnte derimo dro i 2010 til Kongsvinger, men la opp for en liten stnd pga skade.

Runar

Da har vi kommet til Runar. Runar er kanskje best kjent for å ha et godt håndballag, men de er også gode på talentutvikling innen fotball. Runar er en klbb i Vestfold, nærmere bestemt Sandefjord. Runar er sammarbeidsklubb med Sandefjord Fotball. Men de er ikke bare en samarbeidsklubb, men også  en sammenslåing med Sandefjord Fotball. Runar er den andre halvdelen. Den tidligere toppklubben Sandefjord Ballklbb er den andre delen.

Runar har produsert en rekke spillere som Fredrik Thorsen, Geir Ludvig Fevang, Morten Fevang, Vadim Demidov og Kevin Larsen. Fredrik Thorsen har etter sin ti i Runar en fortid i klubber som Sogndal, Vålerenga og Sandefjord Fotball. Geir Ludvig på sin isde har en fortid i klubber som Sanefjord Fotball, Start, Lokeren i Belgia, Haugesund og før han igjen er å finne i Vestfolds stothetm Sandefjord Fotball.

Morten Fevang har etter at han var i Runar blitt en legende i Odd. I tillegg spilte han for danske Odense.

Larvik Turn

Larvik Turn er kjent for at de er tidligere toppklubb i Norge, men de har også fått frem flere talenter- Gunnar Halle og Hallvar Thoresen er fra den litt eldre garden mens Marin Torp, Kristoffer Normann Hansen, Martin Brekke, Samuel Isaksen og Olav Tuelo Johannesen har en håndfull kamper 1.divisjon og Tippeligaen for spesielt, Sandefjord, men også andre klubber. Espen Hoff er kanskje den mest kjente i nyere tid. En rutinert herremann med over 100 eliteseriekamper for Odd, Lyn, Stabæk og nå senest i Start hvor han er en av de mest rutinerte spillerne i en ellers så ungdommelig tropp.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -